Комунальників Кернеса підозрюють у переплаті 400 тисяч людям віце-мера за спортобладнання
25.12.2015   //   136 Переглядів

Прокуратура Харківської області підозрює керівництво комунального підприємства «Харківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у закупівлі спортивного обладнання за завищеними цінами, що завдало державі збитків на суму 400 тис грн.

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду міста Харкова про надання прокурору доступу до документів КП.

В ході досудового розслідування було встановлено, що комунальники в 2015 році за результатами тендерів уклали низку договорів на закупівлю з фізичною особою-підприємцем. У вересні цього року перевірка цих договорів спеціалістом-бухгалтером було показала цін при придбанні товарів та послуг. Збитки держави від угод комунальників та ФОП оцінили в 400 тис грн.

Після цього прокуратура звернулася до суду з проханням надати доступ до документів «Спорт для всіх», які стосуються взаємин та розрахунків з підприємцем в період з 1 липня по 23 листопада 2015 року. Суд прохання прокуратури задовольнив.

За даними «Наших грошей», прокуратура розслідує укладання та виконання угод комунальників з ФОП Пироженко Сергій Васильович. 27 липня 2015 року КП ХМЦФЗН «Спорт для всіх» та ФОП Пироженкоуклали низку договорів на придбання спортивного обладнання, огорож та штучного покриття для шкільних спортивних майданчиків на загальну суму 7,53 млн грн. Ціни закупівлі були вищими від цін, які містять оголошення у відкритих джерелах.

Пироженко раніше був контактним лицем ТОВ «Концерн «Сафарі», співвласником якого є віце-мера Харкова Олександра Попова, який курирує діяльність КП «Спорт для всіх». А єдиним конкурентом Пироженка на торгах була ФОП Воробйова Кристина Олександрівна. Людина с таким ФІО є донькою Попова.

Всі дев’ять шкільних майданчиків, які були передбачені в угодах з Пироженком, були відкритінапередодні місцевих виборів 2015 року. В офіційних заходах щодо введення їх в експлуатацію приймали участь мер Харкова Генадій Кернес та бізнесмени-кандидати від партії «Віждродження», яку також очолює в Харкові Кернес.

В 2013 році КП «Спорт для всіх проводив тендер на закупку спортивного обладнання, який виграла«СафаріСтройсервіс». До 2011 року, одним з засновників цієї фірми був Олександр Попов. Після його переходу на державну службу, він продав фірму своєму партнеру по бізнесу Віталію Курдюмову.

Залиште відповідь