Підлеглого Кернеса підозрюють у відмиванні коштів через фірму заступника сепаратиста Жиліна
22.12.2015   //   134 Переглядів

Прокуратура Київського району міста Харкова проводить розслідування кримінальної справи за фактом розтрати частини з 230 млн грн., які були перераховані ПАТ «Трес-Житлобуд-1» для реконструкції парку Горького.

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду від 11 грудня 2015 року.

8 січня 2015 року харківські правоохоронці за заявою громадянина відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст 191 УК України (розтрата майна).

В заяві, отриманій правоохоронцями, говорилося про те, що працівники АТ «Трест Житлобуд-1» протягом 2011-2014 років отримали бюджетні кошти управління капітального будівництва Харківської ОДА, Управління культури і туризму Харківської ОДА, КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М.Горького», Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради, Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради за виконання будівельних робіт на загальну суму 230 млн грн.

Після чого, частину цих коштів фірма перерахувала ТОВ «Металл Лайт Групп», ТОВ «КП 2011» , ТОВ «Промтрейд ЛТД» та ТОВ «Еліткомпані Харків». На даний час всі ці фірми припинили свою діяльність.

Правоохоронці підозрюють, що вони були фіктивними й створені спеціально для виводу коштів. Зокрема, у постанові Харківського окружного адміністративного суду від 6 березня 2014 року говориться, що «КП-2011» «не має ресурсів, необхідних для ведення господарської діяльності у зв’язку з чим всі вчинені даними суб’єктами господарювання правочини є нікчемними».

Крім того,  ТОВ «КП-2011» фігурує в якості контрагента декількох комунальних підприємств, по яким відкриті інші кримінальні провадження. Засновником цієї фірми є Олексій Гржебек, відомий як заступник голови Харківської благодійної організації «Оплот». Головою цієї організації був  Євген Жилін, якого Генеральна прокуратура оголосила в розшук.

За інформацією прес-служби прокуратури Харківської області, Жилін через власні фіктивні підприємства вимив з рахунків комунальних підприємств міста Харкова 100 мільйонів гривень.

Засновником ТОВ «Металл Лайт групп» є Володимир Борозняк.

ТОВ «Промтрейд ЛТД» заснував Вадим Скрипник. Ця фірма також є у переліку фіктивних контрагентів Парку Горького, який раніше був оприлюднений УСБУ в Харківській області. А також фірма фігурувала у корупційній схемі на зерновому ринку часів Януковича.

ТОВ «Еліткомпані Харків» зареєстроване за тією ж адресою, що і «Промтрейд ЛТД» і також входив в перелік сумнівних контрагентів парку Горького. Фірма записана на Павла Кузьменка.

Зараз прокуратура отримала дозвіл на отримання документів АТ «Трес Житлдобуд-1», щодо освоєння бюджетних коштів. Слідство триває.

ПАТ «Трест Житлобуд-1» контролюється екс-депутатом Харківської обласної ради від Партії регіонів Олександром Харченко, який має 97,59 % акцій підприємства. Зараз Харченко є членом виконкому Харківської міськради. Мером Харкова є Геннадій Кернес.

Залиште відповідь