- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Труднощі перекладу

У ректора екс-“регіонала” і прихильника “русского мира” виписували по 25 тисяч премій на людину для “обналу”зп [1]

Херсонська поліція розслідує розкрадання коштів з КЗ “Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти” Запорізької обласної ради через незаконне суміщення та завищення заробітної плати. Про це йдеться в ухвалі [2] Суворовського районного суду м. Херсона від 24 листопада, якою надано згоду на вилучення документів по справі.

За матеріалами справи, до міліції звернувся [3] доцент Інституту з інформацією, що наближене до ректора керівництво закладу постійно завищує собі зарплатню та фальсифікує явку на роботу. Сам Пашков має одну ставку ректора, одну ставку завідувача кафедрою філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін, одну чверть ставки професора на цій кафедрі, одну чверть ставки професора кафедри філософії Запорізької індустріальної академії до грудня 2014 року, звідки його звільнили наприкінці 2014-го року через фактичну відсутність. Також, Пашков щомісяця отримує зарплату в Дніпрорудненській гімназій “Софія” 1-3 ступенів.

За свідченнями заявника, наближені до керівництва інституту працівники переводять у готівку кошти, виданні у якості премій, для їх подальшого розділу з керівництвом закладу. Премії отримують від 15 тис. грн, а ніколи їх розмірі сягає 25-30 тис. грн. Це можливо через нарахування зайвих часів у табелях, за якими ці викладачі мали б працювати майже цілодобово.

Як засвідчив викладач, близькі до Пашкова співробітники фіксують у табелях своє перебування на роботі під час відпусток. Так, завідувач кафедри дидактики та методики природничо-математичних дисциплін зазначила в табелі, що з 27 серпня по 9 вересня2014 року була на робочому місці, а в дійсності відпочивала з чоловіком на Кіпрі. Таку практику запорядкувала провідний спеціаліст з кадрів, яка протягом багатьох років, починаючи з 2010 року, в жовтні місяці відпочиває то в Іспанії, то в Туреччині, отримуючи за цей час зарплатню.

Також, як виявило слідство, працівники ЗОІППО безпідставно списали кошти [4] закладу шляхом підробки наказів та звітів про відрядження до Львова для участі у семінарі для бухгалтерів на тему “Зміни в податковому законодавстві: як уникнути непотрібних ризиків”, який проводило ТОВ “Бізнес Баланс” у грудні 2014-го року. Сім співробітників Інституту післядипломної освіти у цей час знаходились у Львівській та Закарпатській областях на відпочинку, а не на семінарі.

Екс-депутата облради від Партії регіонів, ректора ЗОІППО Володимира Пашкова неодноразово звинувачували в проросійських поглядах [5] та корупційному завищенні зарплатні [6] у його закладі. Також, Пашкова ловили на плагіаті [7] в його дисертації.

Зокрема, він у 1999 році створив і був обраний головою відділення Всеукраїнської спілки організацій “Русское движение Украины” в Запорізькій області, а в 2001 році очолив обласну організацію політичної партії “За Русь единую”, в 2005 році очолив партію “Русский блок”, а з 2009 року став співголовою ради Всеукраїнської громадської організації “Русское содружество”. На основі цих фактів Міністерство освіти і науки зверталося [8] до СБУ з вимогою розслідувати антидержавницьку діяльність Пашкова.

Також наприкінці 2013 року -початку 2014 року Пашков приймав участь в експедиції “Русский мир: От острова к острову”.