- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

СБУ дорого купило дешеве Renault у дружини голови «Укроборонпрому»

Управління служби безпеки України в Херсонській області 9 грудня замовило ТОВ «Центр Херсон» автомобіль спецпризначення Renault Dokker за 495 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за процедурою запиту цінових пропозицій. При цьому конкурсна документація не була опублікована.

Придбано автомобіль Renault Dokker Expression із дизельним двигуном 1,5 л, лівими і правими зсувними дверима та кондиціонером.

Додатково його оснастять сигнальною гучномовною установкою 150 Вт, компресором, ланцюгами проти ковзання, дорожнім набором автомобіліста, перегородкою між відділеннями, переднім підлокітником, килимками, чохлами для сидінь, накладками на пороги, дефлекторами для передніх вікон та захисною решіткою для радіатора.

Без додаткового обладнання авто продають за $15 727 (близько 380 тис грн). Це на 23% дешевше від тендерної ціни.

Фірма «Центр Херсон» через ПП «Сервіс Плюс» та ТОВ «Бош Сервіс Херсон» належить Людмилі Романовій, Володимиру Білому і Ануару Бєйсєбаєву.

Романова є дружиною [1] Романа Анатолійовича Романова – очільника [2] держконцерну «Укроборонпром». До призначення у липні 2014 року Романов очолював президентську виборчу компанію Порошенка по Херсонщині. Він також відомий як торговець автомобілями «Хюндай», які в Україні збирає корпорація «Богдан» Олега Гладковського (Свинарчука), співвласником котрої раніше був Порошенко.

Білий є заступником голови херсонської обласної організації партії «БПП «Солідарність», висувався [3] від неї у мери м. Нова Каховка. Працює замдиректора ПАТ «Завод крупних електричних машин».

Бєйсєбаєв колись був [4] головою правління та акціонером казахстанського АТ «Финансовая корпорация «Сеймар-Альянс».

Адреса «Центр Херсон» співпадає з адресами автосалонів Renault и BMW Центр, які належать Романову.