Фірмі екс-депутата повинні повернути ще 3,5 мільйона за старий ремонт доріг окупованої Луганщини
15.12.2015   //   132 Переглядів

Господарський суд Луганської області 30 листопада стягнув з департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської обладміністрації на користь ТОВ «Дорбудтехнологія» 3,56 млн грн. боргу за ремонт доріг. Про це йдеться в держреєстрі судових рішень.

У листопаді-грудні 2012 року департамент ЖКГ уклав з «Дорбудтехнологією» 8 угод щодо капремонту доріг у 5 населених пунктах, які зараз знаходяться в окупованій частині області.

Згідно з актами викопаних робіт, які сторони підписали у кінці 2012 року, «Дорбудтехнологія» відремонтувала дороги у Луганську на вул. 50-річчя Оборони Луганська, 3-я Донецька, та проїзд біля вул. Владислава Титова на загальну суму 1,68 млн грн.

Крім того, фірма зробила ремонт доріг у Красному Лучі на вул. Котовського та вул. Студентська на 592 тис грн., у Краснодоні – від магазина «Престиж» до кварталу Шахтар на 331 тис грн., у Свердловську – на вул. Чайковського на 854 тис грн. Також «Дорбудтехнологія» виконала роботи по вул. Центральна у селі Раївка Металістської сільради Слов’яносербського району на 97 тис грн.

Департамент за послуги не сплатив, і фірма звернулося до суду. Госпсуд Луганської області зауважив, що відсутність бюджетних коштів не виправдовує бездіяльність замовника і не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення договірного зобов’язання, тому задовольнив всі вісім «Дорбудтехнології», і зобов’язав департамент обладміністрації, яка зараз знаходить в підконтрольному Україні Сєвєродонецьку, повернути борг. Всі рішення суд прийняв в один день – 30 листопада.

У кінці листопада суд вже стягнув з департаменту обладміністрації 752 тис грн. боргу на користь «Дорбудтехнології» за ремонт дороги у Луганську, яка вела до будівлі облради та двох будівель ОДА.

Засновниками «Дорбудтехнології» є Авєтік і Лусіне Цоголакяни, а також екс-депутат Луганської міськради Тігран Кочарян. Раніше фірма була зареєстровану у Луганську, а після окупації обласного центру перереєструвалася в Києві.

«Дорбудтехнологія» з 2008 по 2013 роки виграла тендери на 275,92 млн грн. А після Майдану фірма стала переможцем єдиного тендеру, але найбільшого у своїй історії. У лютому цього року Служба автодоріг у Луганській області уклала угоду з «Дорбудтехнологією» щодо експлуатаційного утримання та поточного ремонту доріг державного та місцевого значення на 387,30 млн грн.

Стосовно цього тендеру було відкрито кримінальне провадження. З’ясувалось, що більша частина суми 268,83 млн грн. виділена на обслуговування 1960 кілометрів доріг загального користування державного значення. А це на 31 км більше, ніж становила протяжність цих доріг у Луганській області за офіційними даними ДАІ на початку 2014 року. Тобто після окупації частини області терористами ЛНР протяжність доріг, на які виділяють гроші з держбюджету не зменшилась, а зросла. В подальшому, після звернення «Центру протидії корупції» до Генпрокуратури, громадським активістам вдалосядобитися зниження ціни ремонту доріг області на 294 млн грн до 93 млн.

За даними офіційного порталу публічних коштів «E-data», з вересня цього року Служба автодоріг перерахувала «Дорбудтехнології» 13,65 млн грн.

Тоді, як і зараз, Службу автодоріг очолював Анатолій Владико. Він також є директором ТОВ «Дорбудвиробництво», де співвласниками були Лусіне Цоголакян і «Краснолуцький завод будівельних матеріалів № 6», що належить Тіграну Кочаряну. Директором краснолучського заводу також вказано Владико.

Залиште відповідь