ГПУ перевіряє рахунки морозивного заводу Королевської, який нібито сплачує податки в «ЛНР»
14.12.2015   //   120 Переглядів

Суд надав слідчим Генпрокуратури доступ до банківської документації підконтрольного народному депутату Наталії Королевській ПАТ «Луганськхолод», що сплачує митні платежі в так звану «Луганську народну республіку» та завозить з Росії необхідну сировину для власного виробництва. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду міста Києва від 7 грудня.

Слідчі отримали доступ до документів підприємства за період з 01.03.2014 по 26.11.2015. За даними Міндоходів, «Луганськхолод» користується рахунками, відкритими в «Укрсиббанку», «Брокбізнесбанку», «Укрінбанку», «Приватбанку», «Укрсиббанку».

Також слідчі отримали доступ до рахунків ТОВ «Торговий дім «Луганськхолод» у банку «Фінанси та кредит», «Райффайзен Банк Аваль», «Брокбізнесбанк», «Укрінбанк» і рахунків дочірніх підприємств «Луганськхолоду» – Стахановського, Лисичанського, Луганського і Краснолуцького холодокомбінатів. Окрім згаданих вище, вони також мають рахунки у «Укрсоцбанку», «Райффайзен Банк Аваль», «Укргазбанку» і «Промінвестбанку».

У січні цього року Головне слідче управління ГПУ порушило кримінальне провадження за повідомленнями у засобах масової інформації про причетність Наталії Королевської та екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до фінансування та іншого матеріального забезпечення терористичних організацій, незаконних збройних та воєнізованих формувань, які діють на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Так, 29 грудня 2014 року на інтернет-сервісі «You Tube» було поширене «звернення казаків ЛНР до Путіна», у якому один з польових командирів російських найманців Павло Дремов (загинув під час вибуху у своєму автомобілі 12 грудня 2015 року) заявив, що до діяльності так званої «ЛНР» мають відношення особи, наближені до Єфремова і Королевської, а керівник «ЛНР» – Ігор Плотницький є ставленцем Королевської.

Також слідчі перевіряють інформацію, поширену на «You Tube» 3 січня, про те, що на керівні посади у так званій «ЛНР» призначаються особи, наближені до Єфремова і Королевської.

Основними акціонерами «Лугансьхолоду» є МПП «Лугiнвесткон» і засноване ним ТОВ «Холодiнвест». Нині власником «Лугінвесткону» є Галина Циганок. Однак до 2010 року засновником фірми була мати нардепки Лариса Королевська. Також вона була засновницею «Холодінвесту» разом з батьком нардепки Юрієм Королевським. Згадана Галина Циганок нині також є директором ТОВ «Інфоейд», яке цього року отримало контракт на поставку вугілля для державного «Центренерго» на 528 млн грн.Також Циганок є ліквідатором «Народної ініціативи «Новий Донбас», заснованої Наталією Королевською разом з Дмитром Бондаревим і Павлом Звєрєвим.

Нагадаємо, Олександр Єфремов був затриманий 14 лютого цього року за підозрою у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні при прийнятті «диктаторських законів» 16 січня 2014 року. 30 листопада суд повернув прокуратурі обвинувальний акт через «невідповідність КПК».

Єфремову також висували звинувачення у розпалюванні національної ворожнечі, що призвело до загибелі людей, однак по цьому епізоду суд провадження закрив.

Спочатку Єфремова тримали під вартою, проте згодом випустили після сплати застави у розмірі 3,7 млн грн.

Залиште відповідь