Монополію на харчування школярів Херсону отримала «порошенківка», фірми якої фігурують у кримінальних справах
13.12.2015   //   139 Переглядів

Управління освіти Херсонської міської ради 7 грудня акцептувало пропозиції ТОВ «Сервис гранд» щодо послуг з організації харчування учнів навчальних закладів вартістю 31, 92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Конкурсною документацією передбачено, що послуги їдалень будуть надані загальноосвітнім школам, гімназіям та навчально-виховним закладам. Подробиці невідомі, оскільки в конкурсній документації відсутнє технічне завдання для переможця.

Управління освіти Херсонської міськради акцептувало пропозиції ТОВ «Сервис гранд» по 37 лотам, хоча на торги виставлялося 50 лотів (по кількості комунальних навчальних закладів).

Всього на конкурс подали свої заявки п’ять учасників, але пропозиції трьох з них були відхилені через відсутність низки документів. Так, пропозиція ТОВ «Світ школяра 2010» була відхилена через відсутність копії договору оренди транспорту на 2016 рік та через неповну інформацію в довідці про відсутність порушень антиконкурентного законодавства. Також через відсутність копій договорів оренди транспорту та обладнання в наступному році була відхилена пропозиція ТОВ «Буфет і К». Обидві фірми пропонували свої послуги дешевше від переможця торгів.

Також через відсутність в поданій документації інформації про наявні транспортні засоби була відхилена пропозиція міського комунального підприємства «Істок». Це підприємство подало свої пропозиції по 13 лотам, по яким якраз були відсутні пропозиції від ТОВ «Сервис гранд».

Єдиним конкурентом переможця було миколаївське ТОВ фірма «Інгул», ціни якого були трохи вищими. Власницею цього підприємства є мешканка Києва Ірина Калініна, а директором – Тетяна Калініна. Ірина Калініна разом з латвійцями Ерікс Бартуліс та Анатолійс Парфеновіч є співвласницею ТОВ «ІС-Імпорт»

Власниками ТОВ «Сервис гранд» є Ірина Ценкер та Андрій Животовський, які проживають за однією адресою в Херсоні. Ценкер – депутат Херсонської міської ради, член фракції «БПП «Солідарність».

На початку 2015 року прокуратура Херсонської області повідомила про відкриття кримінальних справ щодо порушення посадовцями управління освіти Херсонської міськради тендерного законодавства та про закупівлю продуктів харчування по завищеним цінам. Серед фірм, у яких в той період купувалися харчі, було «Сервис Гранд».

Животовський і Ценкер також були засновниками ТОВ «Арта Плюс», у якого Управління освіти купувало продукти харчування в 2013 році по завищених цінах. Згодом АМКУ оштрафував фірму, оскільки та узгоджувала свою участь у тендері з іншими учасниками, усунувши конкуренцію на торгах. Зараз ця фірма переоформлена на Дениса Москальова.

Крім того,  на початку 2015 року прокуратура відкрила кримінальну справу проти посадових осіб КЗ «Херсонська обласна психіатрична лікарня» за зловживання службовим становищем. Прокуратура встановила, що в грудні 2014 – січні 2015 року лікарня купувала у «Таврії фуд» картоплю та цукор вдвічі вище ринкових цін. Засновниками цієї фірми також є Животовський та Ценкер.

Залиште відповідь