- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Фірма екс-депутата вибила з департаменту ЖКГ майже мільйон за ремонт дороги в Луганську

Суд стягнув з департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської обладміністрації 752 тис грн. на користь ТОВ «Дорбудтехнологія». Про це свідчить рішення [1]Господарського суду Луганської області від 30 листопада.

У листопаді 2012 року департамент ЖКГ та будівництва уклав з «Дорбудтехнологією» договір щодо капітального ремонту дороги від буд №5 по вул. Владіслава Тітова до вул. Совєтської. Ця дорога вела до будівлі Луганської облради та двох будівель Луганської ОДА.

У кінці грудня 2012 року сторони підписали акти виконаних робіт на 752 тис грн. Департамент за послуги не сплатив, і підприємство звернулося до суду про стягнення заборгованості.

Суддя зауважив, що відсутність бюджетних коштів не виправдовує бездіяльність замовника і не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення договірного зобов’язання, і задовольнив позов «Дорбудтехнологія», стягнувши борг з департаменту ЖКГ та будівництва Луганської обласної військової цивільної адміністрації, яка зараз знаходить в підконтрольному Україні Сєвєродонецьку.

Засновниками «Дорбудтехнології» є Авєтік і Лусіне Цоголакяни, а також екс-депутат Луганської міськради Тігран Кочарян. Раніше фірма була зареєстровану у Луганську, а після окупації обласного центру перереєструвалася в Києві.

«Дорбудтехнологія» з 2008 по 2013 роки виграла тендери на 275,92 млн грн. За останні 2 роки фірма стала переможцем єдиного тендеру. У лютому цього року Служба автодоріг у Луганській областіуклала [2] угоду з «Дорбудтехнологією» щодо експлуатаційного утримання та поточного ремонту доріг державного та місцевого значення на 387,30 млн грн.

Стосовно цього тендеру було відкрито [3] кримінальне провадження. З’ясувалось, що більша частина суми 268,83 млн грн. виділена на обслуговування 1960 кілометрів доріг загального користування державного значення. А це на 31 км більше, ніж становила протяжність цих доріг у Луганській області за офіційними даними ДАІ на початку 2014 року. Тобто після окупації частини області терористами ЛНР протяжність доріг, на які виділяють гроші з держбюджету не зменшилась, а зросла. В подальшому, після звернення «Центру протидії корупції [4]» до Генпрокуратури, громадським активістам вдалося [5]добитися зниження ціни ремонту доріг області на 294 млн. грн

Тоді, як і зараз, Службу автодоріг очолював Анатолій Владико. Він також є директором ТОВ «Дорбудвиробництво», де співвласниками були Лусіне Цоголакян і «Краснолуцький завод будівельних матеріалів № 6», що належить Тіграну Кочаряну. Директором краснолучського заводу також вказано Владико.

У 2012 році Луганську ОДА очолював «регіонал» Володимир Пристюк, який вважався людиною екс-голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.