Фірма екс-депутата вибила з департаменту ЖКГ майже мільйон за ремонт дороги в Луганську
11.12.2015   //   122 Переглядів

Суд стягнув з департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської обладміністрації 752 тис грн. на користь ТОВ «Дорбудтехнологія». Про це свідчить рішенняГосподарського суду Луганської області від 30 листопада.

У листопаді 2012 року департамент ЖКГ та будівництва уклав з «Дорбудтехнологією» договір щодо капітального ремонту дороги від буд №5 по вул. Владіслава Тітова до вул. Совєтської. Ця дорога вела до будівлі Луганської облради та двох будівель Луганської ОДА.

У кінці грудня 2012 року сторони підписали акти виконаних робіт на 752 тис грн. Департамент за послуги не сплатив, і підприємство звернулося до суду про стягнення заборгованості.

Суддя зауважив, що відсутність бюджетних коштів не виправдовує бездіяльність замовника і не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення договірного зобов’язання, і задовольнив позов «Дорбудтехнологія», стягнувши борг з департаменту ЖКГ та будівництва Луганської обласної військової цивільної адміністрації, яка зараз знаходить в підконтрольному Україні Сєвєродонецьку.

Засновниками «Дорбудтехнології» є Авєтік і Лусіне Цоголакяни, а також екс-депутат Луганської міськради Тігран Кочарян. Раніше фірма була зареєстровану у Луганську, а після окупації обласного центру перереєструвалася в Києві.

«Дорбудтехнологія» з 2008 по 2013 роки виграла тендери на 275,92 млн грн. За останні 2 роки фірма стала переможцем єдиного тендеру. У лютому цього року Служба автодоріг у Луганській областіуклала угоду з «Дорбудтехнологією» щодо експлуатаційного утримання та поточного ремонту доріг державного та місцевого значення на 387,30 млн грн.

Стосовно цього тендеру було відкрито кримінальне провадження. З’ясувалось, що більша частина суми 268,83 млн грн. виділена на обслуговування 1960 кілометрів доріг загального користування державного значення. А це на 31 км більше, ніж становила протяжність цих доріг у Луганській області за офіційними даними ДАІ на початку 2014 року. Тобто після окупації частини області терористами ЛНР протяжність доріг, на які виділяють гроші з держбюджету не зменшилась, а зросла. В подальшому, після звернення «Центру протидії корупції» до Генпрокуратури, громадським активістам вдалосядобитися зниження ціни ремонту доріг області на 294 млн. грн

Тоді, як і зараз, Службу автодоріг очолював Анатолій Владико. Він також є директором ТОВ «Дорбудвиробництво», де співвласниками були Лусіне Цоголакян і «Краснолуцький завод будівельних матеріалів № 6», що належить Тіграну Кочаряну. Директором краснолучського заводу також вказано Владико.

У 2012 році Луганську ОДА очолював «регіонал» Володимир Пристюк, який вважався людиною екс-голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Залиште відповідь