Аеропорт розпиляв 2,5 мільйони, викинувши вдвічі дешевших постачальників техніки
11.12.2015   //   117 Переглядів

КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» за результатами тендеру 7 грудня уклав дві угоди на постачання техніки на загальну суму 2,52 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Відтак, ТОВ «Ауфбау» має поставити установку наземного електричного живлення повітряних суден вартістю 2,09 млн. грн. Установка представляє собою дизель-генератор  потужністю не менше 90кВА, який забезпечує повітряне судно електроенергією 115В 400Гц перемінного струму.

Загалом на ці торги подалося семеро учасників. Дві найдешевші пропозиції відхили у зв’язку з відсутністю деяких довідок, звіту по рахунках за формою 3. Так, «Guangtai airport equipment Honkong CO.,LTD пропонувало установку за $77,2 тис (близько 1,76 млн. грн. по курсу НБУ на дату розкриття пропозицій), польська компанія «Аеро-ГСЕ» за 45 тис. євро (близько 1,10 млн грн.).

bogdan-avtoТакож ТОВ «Богдан-Авто Запоріжжя» за 432 тис грн. має поставити один автомобіль підвищеної прохідності, проте назва моделі невідома. Нагадаємо, влітку у цієї ж фірми аеропорт придбав Great Wall Wingle за 536 тис грн. і Great Wall Haval за 449 тис грн.

ТОВ «Богдан-авто Запоріжжя» «Богдан-Авто Запоріжжя» входить в групу «Богдан», яка нині контролюється Олегом Свинарчуком (Гладковським) , партнером президента України Петра Порошенка. Раніше співвласником компанії був безпосередньо Порошенко.

Єдиним конкурентом на тендері виступило ТОВ «Дніпро Автоцентр» Володимира Храпунова. Фірма також  входить в структуру «Богдану». При цьому, сайти обох учасників торгів розміщуються на одному домені bogdanauto.com.ua в регіональних піддоменах dp і zp.

Залиште відповідь