- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Військові розіграли між сусідами мільйон на суперкоштовні дрова

Квартирно-експлуатаційний відділ м.Луганськ МО України 30 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ФОП Коваленко Аліна Юріївна щодо закупівлі дров вартістю 0,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено постачання до кінця року 1520 складометрів дров твердих порід з поставкою в Слов’янськ Донецької області і село Мирна Долина Луганської області.

В документації конкурсних торгів відсутня ціна за одиницю товару. Але розрахунки показують, що дрова будуть поставлені по 655 грн./скл м. В той час, в середині листопада Квартирно-експлуатаційний відділ м.Харків купив дрова з ідентичними характеристиками за 550 грн./скл м. При цьому харків’яни купили дрова у ТОВ «Трай» з урахуванням ПДВ. А луганські тиловики купили дрова у підприємця без ПДВ і вони виявились все рівно дорожчими, ніж дрова з податком для харків’ян.

Єдиним конкурентом переможця на торгах був ФОП Зябко Артем Ігорович, пропозиція якого була на 1,5% дорожчою. Зябко зареєстрований за адресою Харківська область, м Дергачі, вул. Щорса 25. На цій ж вулиця в приватному секторі Дергачів зареєстрована і Коваленко, яка вказала в реєстрації вул. Щорса 19.

Коваленко була зареєстрована приватним підприємцем в серпні 2015 року. За даними ВДЗ, з того часку Коваленко отримувала державні замовлення тільки від Квартирно-експлуатаційний відділ м.Луганськ МО України на постачання дров та торф’яних брикетів. Загальна сума замовлень склала 5,17 млн грн.