Міноборони скупилось на 106 мільйонів у фірми, яка постачала форму з подвійною націнкою
10.12.2015   //   126 Переглядів

ТОВ «МіК»постачало Міністерству оборони військову форму значно дорожче від собівартості. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на ухвалу Печерського районного суду м. Києва.

Згідно матеріалів справи, Міністерство оборони України у жовтні 2014 року уклало угоду з ТОВ «МіК»на поставку  8 тисяч комплектів літніх польових костюмів на загальну суму 4,8 млн грн. Тендер тоді провели за переговорною процедурою у зв’язку з нагальною потребою закупівлі в особливих умовах в країні.

Як встановило слідство, фірма сама не виготовляла військову форму, а була лише посередником.

Так, тканину «МіК»закуповувало у ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» по ціною 25 грн. за погонний метр і для виготовлення одного костюму використовувалося до п’яти погонних метрів тканини.

А літні польові костюми з цієї тканини шило «Українське товариство організації глухих» і Недарижащанська виправна колонія. При цьому робота за один комплект коштувала від 70 до 130 грн.  Виходячи з цього, загальна вартість однієї форми становила близько 190-255 гривень, однак Міноборони купувало її за ціною від 462 до 594 грн.

З огляду на це, слідчі вказали на ознаки привласнення грошових коштів держави, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом в діях службових осіб ТОВ «МіК», а тому  клопотали у суді про доступ до фінансових документів фірми, на що отримали згоду.

ТОВ «МіК» належить Олегу Мітрохіну, який мешкає в Запоріжжі. Також він керує підприємством «Інтекстиль» Запорізької обласної громадської організації інвалідів «Добродія», якої і є співзасновником та яка зареєстрована за однією адресою з «МіК» по вул. Північне шосе, 69-А.

Вже після вищевказаної закупівлі від жовтня 2014 року, Міністерство оборони замовило ТОВ «МіК»продукції (одяг, мило, спальні мішки) на суму 106,4 млн. грн.10

Залиште відповідь