Добкін переплатив соратникам Кернеса понад мільйон за реконструкцію музею
08.12.2015   //   134 Переглядів

Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації має витребувати від ТДВ «Житлобуд-2» 1,25 млн грн зайво виплачених коштів при реконструкції будівлі Харківського історичного музею. Про це свідчить постанова Вищого адміністративного суду від 26 листопада.

У березні 2012 року, коли облдержадміністрацію очолював Михайло Добкін, Департамент капбудівництва найняв ТДВ «Житлобуд-2» провести реконструкцію будівлі Обласного комунального закладу Харківського історичного музею – пам’ятки архітектури місцевого значення, що розташована на вул. Університетській, 5 у Харкові.

У 2014 році після відставки Добкіна, Держфінінспекція провела перевірку держзакупівель, які проводив Департамент протягом 2012-2014 рр і встановила, що вартість реконструкції музею була завищена генпідрядником на 1,25 млн грн.

Так, в акти виконаних робіт були включені обсяги робіт, які не відповідають раніше затвердженій документації. ДФІ встановила, що виконані судпідрядником ПП «Фасад-сервіс» роботи завищені на 1,22 млн грн. Ще на понад 20 тис грн були завищені роботи, виконані судпідрядником ПП «Будкомунікація».

Нагадаємо, у жовтні апеляційний суд стягнув з Департамент капбудівництва Харківської ОДА на користь ТДВ «Житлобуд-2» 13,56 млн грн боргу по реконструкції Харківського історичного музею.

Основними засновниками «Житлобуду-2» є член Харківського виконкому Юрій Кроленко (50%) та екс-депутат Харківської міської ради Олександр Конюхов (18,5%). Конюхов цього року знову балотувавсядо міської ради за списком партії «Відродження», першим номером якої йшов міський голова Геннадій Кернес. Однак Конюхов не пройшов.

Залиште відповідь