Оточення одіозних суддів отримає 26 мільйонів за ремонт Апеляційного суду в Харкові
07.12.2015   //   128 Переглядів

Харківський апеляційний адміністративний суд 3 грудня акцептував пропозицію ТОВ фірма «Скорпіон-РП» щодо капітального ремонту з реабілітаційними роботами в приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду по вул. Володарського, 46, корпус 1 вартістю 26,17 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи планують закінчити до кінця 2017 року.

Заплановано ліквідувати тріщини у будівлі, реконструювати фасад, замінити покрівлю. У підвалі та у приміщеннях на трьох поверхах обшити стіни гіпсокартоном та зробити підвісну стелю, замінити сто дверей, встановити опалювальні конвектори у підвалі, встановити грати на вікнах, замінити світильники, частково замінити електричну проводку, встановити нову протипожежну сигналізацію та інші роботи.

У торгах прийняли участь три фірми: «Скорпіон-РП», ТОВ «Будівельник» та ПП «Національна будівельна компанія».

ТОВ «Будівельник» належить Михайлу Харнаму та Леоніду Надточию. Харнам й Надточий також є власниками бази «Елат», яка розташована за містом у рекреаційній зоні поряд з Печеніжським водосховищем.

ПП «Національна будівельна компанія» записане на Марину Малєєву, але у 2003 році її засновником виступив саме Михайло Харнам. Незмінним директором від часу заснування фірми значиться Катерина Титаренко.

Минулого року ці фірми розіграли підряд на будівництво бібліотеки у національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого, а цього року вдвох розігрують підряди у Харківській облдержадміністрації.

Пропозиції цих двох фірм були дорожчими за переможця торгів, але ціна не була єдиним критерієм оцінки. Також оцінювалися строки виконання робіт. Саме тому перемогу отримало ТОВ фірма «Скорпіон-РП». Засновниками підприємства є Володимир та Павло Левченко.

Володимир Левченко є співзасновником ТОВ «Сафарі-ХХІ», яке володіє мисливськими угіддями на території області. Його партнерами по цьому бізнесу є, зокрема, нардеп Дмитро Шенцев та Дмитро Кухар – брат екс-голови Харківського апеляційного господарського суду Василя Кухара, який у цьому році балотувався до облради за списком «Опозиційного блоку». Зараз Кухар викладає у Націнальному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

За даними ЗМІ, майже вся родина Кухарів так чи інакше пов’язана з судовою системою. Його син Олександр Кухар, який став депутатом Харківської облради за списками «Опозиційного блоку», за часів Януковича працював заступником прокурора Харківської області. Донька Дмитра Кухара Марина Кухар є суддею Харківського окружного адміністративного суду. Крім того, невістка старшого Кухара – Наталія Кухар, є суддею Господарського суду Харківської області, а Сергій Патлатюк якого ЗМІназивають племінником Василя Кухара, працював прокурором району у Харкові.

Партнером Володимира Левченко по «Укртехпром-РП» є Вікторія Ключко, яка в свою чергу має спільний бізнес з Валентиною Патлатюк – ТОВ «Печенізька діброва».

Залиште відповідь