- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Краматорські медики замовили «швидкі» за 100 мільйонів Джуринському і Фісталю, викинувши дешевших львів’ян

Комунальна лікувально-профілактична установа «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у м. Краматорську 30 листопада за результатами тендеру замовила автомобілів швидкої медичної допомоги на 99,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У ТОВ «ВіДі Юнікомерс» придбають 25 автомобілів екстреної швидкої медичної допомоги типу В по 1,64 млн грн.

У вересні харківські медики замовили «швидкі» цього типу на 10% дорожче – по 1,83 млн грн. [1]

ТОВ «Автоспецпром» поставить ще 34 таких автомобіля по 1,63 млн грн. і спеціалізований неонатальний реанімаційний автомобіль на базі «швидкої» типу С для транспортування новонароджених дітей високого перинатального ризику за 3,25 млн грн.

Останній має бути обладнано транспортним інкубатором із серво-контролем температури тіла дитини та аварійною сигналізацією, а також апарат штучної вентиляції легень для новонароджених із живленням від електромережі автомобіля та акумуляторів.

Автомобілі поставлять протягом трьох місяців після 100% передоплати.

Закупівлю проводять за кошти місцевих бюджетів.

Завод «ЕлектронМаш» ДП ПАТ «Концерн-Електрон» (Львів) пропонував усі автомобілі разом за 87,73 млн грн. Його заявку відхилили через відсутність копій свідоцтва про державну реєстрацію медичної техніки, експлуатаційної документації виробника та підтвердження дилерських повноважень.

Фірма «ВіДі Юнікомерс» належить до групи «ВіДі» Віталія Джуринського [2].

Власниками «Автоспецпрому» є Тігран Дзігуа (16,5%), Федір Саворовський (17%), його син Віталій Саворовський (16,5%) та Володимир Фісталь (50%). Останній є сином відомого лікаря Еміля Фісталя, керівника «Інституту відновлювальної хірургії ім. Гусака» в окупованому Донецьку.

Нагадаємо, прес-служба Донецької ОДА повідомляла [3], що парк планують поповнити 67 сучасними медичними автомобілями, оскільки за час АТО було втрачено 40% «швидких».