Фірма головного «порошенківця» Токмака постачала санаторію продукти по завищеним цінам
07.12.2015   //   128 Переглядів

КЗ «Санаторій медичної реабілітації «Глорія» впродовж 2013-2014 років закуповував у ПП «Таврійський виробничий комбінат-2008» продукти харчування по завищеним цінам. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на клопотань слідчих до суду стосовно надання доступу до рахунків і документів фірми.

В червні 2013 році санаторій «Глорія» і «Таврійський виробничий комбінат-2008» уклали договір на поставку продуктів харчування. Фірма виступала у якості посередника – закуповувала їжу у ПАТ «Вільнянський маслозавод», ТОВ «Бердянські ковбаси», ПП «Стоячко» та ФОП Остапенко Світлана Петрівна для подальшого перепродажу «Глорії».

Через рік державна фінансова інспекція провела планову ревізію комунального санаторію та виявила порушень на 169 тис грн.

Так, «Таврійський виробничий комбінат-2008»  отримував від постачальників напівпорожні товарно-транспортні накладні, в яких вказувалась лише кількість поставлених продуктів харчування, а їх ціну записували лише при передачі продуктів харчування «Глорії».

Нині власником «Таврійського виробничого комбінату-2008» значиться Волошко Іван Іванович. Ще півроку тому власником фірми була Ольга Джіоєва, а ще раніше –  її чоловік  Гурам Джіоєв. При цьому, директор «Таврійського виробничого комбінату» залишається незмінним – Олексій Посєвін.

В квітні цього року Гурама Джіоєва призначили головою Токмацької райдержадміністрації як очільника міської організації партії Петра Порошенка «Солідарність». На місцевих виборах він пройшов до Токмацької районної ради як перший номер списку «БПП-Солідарність».

Перед цим Гурам Джіоєв був депутатом Токмацької міської ради від «Сильної України».

В свою чергу, нині до міськради першим номером «БПП-Солідарність» пройшов його син – Давид  Джіоєв.

Раніше Гурам Джіоєв також був безпосередньо власником ТОВ «Хліб Токмака», яке пізніше переоформив на дружину. Саме ПП «Таврійський виробничий комбінат-2008» (будучи записаним на дружину) і ТОВ «Хліб Токмака» влітку поточного року розіграли тендер від КУ «Михайлівський психоневрологічний інтернат».

При цьому закон визначає, що пов’язаними є фірми, в яких один і той же власник володіє більше ніж 25% статутного капіталу, і в такому випадку замовник зобов’язаний відхилити ці пропозиції.

З 2014 року «Таврійський виробничий комбінат-2008» отримав підрядів на постачання продуктів держустановам за результатами тендерів на 449 тис грн. При цьому, від «Глорії» закупівлі проводилися за безтендерними процедурами.

КЗ «Санаторій медичної реабілітації Глорія» з лютого 2013 року очолює Ігор Пшеничний.

Залиште відповідь