У Кернеса за три мільйони закупають дорогі кондиціонери для нової станції метро
30.11.2015   //   129 Переглядів

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» 16 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Експресбуд» щодо поставки компресорно-конденсатних блоків та іншого устаткування для нової станції «Перемога» вартістю 3,37 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбано два двухконтурні компресорно – конденсаторні блоки в комплекті з манометром, фазовим монітором й антивібраційними опорами. Крім того замовлено 8 повітряних завіс, 27 інверторних спліт-систем. Весь товар має бути адаптовано до електричної мережі метрополітену.

Подібні повітряні завіси в інтернеті продаються за вдвічі нижчою ціною.

Подібна різниця й зі спліт-системами. Наприклад, спліт-система MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VEHZпродається за ціною до 70 тис грн., тоді як тендерна ціна склала понад 124 тис грн.

В торгах прийняли участь три фірми.

До торгів не було допущено ТОВ «ССМ-Світові сучасні матеріали», через відсутність деяких документів. Але яких саме, тендерний комітет не вказав, бо в тендерній документації відсутній протокол відхилення. ТОВ «ССМ-Світові сучасні матеріали» належить Олександру Ладоні та Іллі Маяцькому, їх пропозиція була дорожчою від пропозиції переможця.

Єдиним конкурентом «Експрес буд» на торгах було ТОВ «Єврокліма Центр». Засновниками підприємства є Вартан Ялагузян, Олександр Бучинський, Ігор Півторак. Керівник – Галина Пономаренко. Пропозиція цієї фірми була 3,60 млн грн.

ТОВ «Експресбуд» належить Володимиру Сухову та Василю Кравченко.23

Залиште відповідь