- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Луганських шляховиків змушують віддати фірмі росіянина 26 мільйонів боргу

Суд стягнув з Служби автомобільних доріг у Луганській області на користь ТОВ «Дорбудіндустрія». Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Луганської області від 17 листопада.

У жовтні 2011 року державна Служба автомобільних доріг у Луганській області та ДП «Луганський облавтодор» уклали договір щодо ремонту автомобільної дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине Луганської області (км 576+310-км 587+100) на 54,51 млн грн. строком до 31 грудня 2015 року.

«Луганський облавтодор» відремонтував дорогу на 26,64 млн грн., про що свідчать акти виконаних робіт. Втім послуги держслужба не оплатила.

У квітні 2014 року «Луганський облавтодор» відступив право вимоги боргу від Служби автомобільних доріг у Луганській області фірмі «Дорбудіндустрія», яка звернулася до суду щодо повернення боргу. Служба автомобільних доріг не надала доказів сплати боргу, тому суд зобов’язав погасити його.

Державна організація пояснювала, що не може сплатити гроші через відсутність бюджетного фінансування. Але суд зауважив, «що відсутність бюджетних коштів не виправдовує бездіяльність замовника і не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення договірного зобов’язання».

Відтак суд стягнув зі служби автодоріг 26,65 млн грн. боргу, 3% річних у розмірі 1,03 млн грн., а також 1,53 млн грн. інфляційних нарахувань.

У квітні минулого року суд стягнув [2] з ДП «Луганський облавтодор» на користь ТОВ «Дорбудіндустрія» 27,11 млн грн. за роботи по тій самій ділянці дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Облавтодор сам не виконував роботи, а найняв на субпідряд ТОВ «Дорпрогрес» Стьопи Колозяна. Саме цій фірмі облавтодор і заборгував гроші, але вона відступила право стягнення ТОВ «Дорбудіндустрія».

Засновниками «Дорбудіндустрії» є Авєтік і Лусіне Цоголакян та ТОВ «Дорбудальянс», основним власником якого є кіпрська компанія «Дентонікс Корпорейшн Лімітед» (Dentonix Corporation Limited). Кінцевим бенефіціаром «Дорбудіндустрії» і «Дорбудальянс» вказаний росіянин Грігор Мкртчян. Директором «Дорбудальянсу» з 2011 року є екс-депутат Луганської міськради Тігран Кочарян.

«Дорбудіндустрія» та «Дорбудальянс», які раніше були приписані в Луганську, а тепер перереєструвалися в Києві.

Служба автомобільних доріг у Луганській області після окупації обласного центру і частини області проросійськими терористами знаходиться у місті Сєвєродонецьк.