Міліцейський вуз розпиляв півмільйона на паливних брикетах, але Геращенко зупиняє проплату
19.11.2015   //   143 Переглядів

Харківський національний університет внутрішніх справ 13 листопада акцептував пропозицію ФОП- Колтунов Ігор Володимирович щодо постачання паливних брикетів вартістю 400 тис. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року університет планує закупити 173 тонн брикетів по 2312 грн./т.

Це значно дорожче від цін, за якими останнім часом уклали договори на постачання такої продукції в інших регіонах. Наприклад, у Львівській області закупили брикеті по 1990 грн/т., Тернопільській області – 1980 грн./т., Херсонській області – 1899 грн./т.

ФОП- Колтунов Ігор Володимирович зареєстрований по вул. Енергетичній, 15 в Харкові.

Єдиним конкурентом переможця під час торгів було ТОВ «П.М.К.». Засновниками підприємства є Леонід Михайлов, Максим Пантелеймоненко й Ігор Володимирович Колтунов, який володіє понад 25% статутного фонду й зареєстрований по вул. Енергетичній, 15.

Згідно тендерного законодавства, пов’язаними вважаються учасники торгів, які на 25% належать пов’язаним між собою особам, у тому числі близьким родичам.

Ректором Харківського національного університету внутрішніх справ є Валерій Сокуренко. Донаглядової ради вузу входять нардеп Антон Геращенко, губернатор Харківської області Ігор Райнін, начальник Департаменту матеріального забезпечення МВС Іван Наумов, т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Анатолій Дмитрієв тощо.

Після оприлюднення новини Атон Геращенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що звернувся до ректора університету Валерія Сокуренко з проханням призупинити оплату по вказаному тендеру для того, щоб перевірити інформацію про завищення цін.

Також Геращенко розказав, що порекомендував Сокуренку, який лише тиждень тому очолив Університет, провести ревізію всіх закупівель за останні роки і зробити відповідні кадрові та організаційні висновки. А у випадку виявлення розкрадання звернутися для реагування в органи Фінансової інспекції та до Національної поліції для притягнення порушників до відповідальності.

Крім того, Геращенко повідомив, що попередній ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров включив його до наглядової ради «за згодою». Але Геращенко жодного разу не отримував запрошення відвідати засідання ради.

Нагадаємо, що основне порушення, яке було зафіксоване «Нашими грошима» при проведені згаданого тендеру – ігнорування тендерного законодавства. А саме, допущення до торгів пов’язаних між собою учасників.

Залиште відповідь