- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Ахметівці купили запчастини у шанувальниці Путіна, яка розіграла тендер зі своїм співмешканцем

ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» 10 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Торгівельна промислова інвестиційна компанія» на поставку запчастин загальною вартістю 0,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 157 роликів ТТЦ-235 і 30 роликів конвеєру ТТЦ -353 для Запорізької ТЕС в місті Енергодар.

«Торгівельна промислова інвестиційна компанія» належить Олені Брайцевій та Антоніні Лященко. Брайцева на своїй сторінці [1] в соціальній мережі «Однокласники» розмістила своє фото на фоні портретів керівників Російської Федерації Володимира Путіна і Дмитра Медведєва, а також тексту російського гімну.

Єдиним конкурентом на тендері виступило ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Промислові технології» Вікторії Лінової та Сергія Терешкіна.

При цьому, обидві фірми зареєстровані за однією адресою по вул. Фрунзе, 8 у Дніпропетровську. А Олена Брайцева та Сергій Терешкін зареєстровані в одній квартирі в місті Новомосковськ.

Загалом, «ТПІК» отримала держпідрядів на суму 4,41 млн грн. Всі виключно від групи «ДТЕК» в 2015 році. З семи виграних торгів, двоє розіграні вищевказаним тандемом: «ТПІК» та «НВП «Промислові технології».

В свою чергу, «НВП «Промислові технології» з 2008 року отримало від «ДТЕК» підрядів на 43,9 млн. грн.

Власниками ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» є Фонд держмайна (25%), а також «DTEK energy b.v.» (Нідерланди, 43,81%) і «DTEK Holdings Limited» (Кіпр, 25%) Ріната Ахметова.