- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Підозрювані у фіктивності фірми розпиляли 9 мільйонів на тендері харківської ТЕЦ-5

ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» 11 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «НВО «Східбуд» щодо виконання робіт з будівництва установки електростабілізаційної обробки води циркуляційної системи вартістю 8,89 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані до 22 грудня 2015 року.

У ДКТ відсутні опис робіт, лише вказано, що вони повинні бути виконані згідно з проектом № 1730, розробленим ТОВ «Укрпроектенергомонтаж».

ТОВ «НВО «Східбуд» належить Сергію Куровському, директором є Сергій Приходько. Фірма зареєстрована у Харкові по проспекту Леніна, 36. За цією ж адресою зареєстровано також ТОВ «Вентто» Сергія Кожевнікова, яке було єдиним конкурентом «НВО «Східбуд» на тендері.

Крім того, ці дві фірми раніше єдиними учасниками тендеру Нацгвардії щодо капітального ремонтц корпусу №1 по вул. Академіка Проскури, 1 в Харкові. Тоді переможцем торгів стало [1] ТОВ «Вентто», вартість угоди склала 6,70 млн грн.

«Вентто» є правонаступником ТОВ «Торгове-виробниче об’єднання «Східбуд», яке знаходилося за однією адресою з «НВО Схід буд» та мало з цією фірмою спільний номер телефону – +38067-574-23-76.

10 листопада територіальне відділення АМКУ у Харківській області повідомило [2], що відкрило справу стосовно зговору між ТОВ «НВО «Східбуд» й ТОВ «Вентто» під час проведення державних закупівель. Також ці дві фірми є фігурантами кримінального провадження – правоохоронці підозрюють [3], що фірми є фіктивними й створені для ухилення від сплати податків.

«Харківську ТЕЦ-5» у 2012 році придбало ТОВ «Укрістгаз», що зареєстроване на австрійську компанію «Ітонс холдинг гмбх». Компанію «Укрістгаз» пов’язували [4] з оточенням Юрія Бойка та Дмитра Фірташа.

Бенефіціаром ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» є Дімітріс Іоанідіс [5]. Він є партнером Вадима Новинського в «Азов петролеум ЛЛС».