- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Фірма, директор якої зізнався у розкраданні бюджетних коштів, відремонтує стадіон за 2 мільйони

Управління капітального будівництва Херсонської облдержадміністрації 11 листопада за результатами тендеру уклало договір з ПП «Алекс-Строй-Сервіс» на реконструкцію фасаду та покриття стадіону на суму 2,03 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Стадіон знаходиться на вулиці Патона,15а в Херсоні і з травня належить [1] КП «Розвиток спорту». За цією адресою знаходиться стадіон «Корабел»

Згідно з технічним завдання, на стадіоні мають реконструювати фасад і арену. Зокрема, будуть проведені роботи з штукатурення, шпаклювання, забивання тріщин, фарбування та утеплення фасаду та улаштування асфальтобетонного покриття на арені.

Роботи мають бути виконані у листопаді-грудні 2015 року. Реконструкція фінансуватиметься за рахунок коштів місцевого і державного бюджетів.

Як пише [2] інтернет-видання «Мост», роботи на стадіоні почалися за два тижні до оголошення переможця тендеру. Перевіряти хід робіт приїжджав міський голова Володимир Миколаєнко. Тоді мер заявив [3], що поверх заасфальтованої арени буде укладено універсальне поле для гри в футбол, гандбол, волейбол та великий теніс.

Власником ПП «Алекс-Строй-Сервіс» є Олександр Кирюхін, який з 2007 року був і директором фірми, але в жовтні 2014 року цю посаду зайняв Денис Олександрович Кирюхін.

Кірюхін у вересні 2014 року був звинувачений у привласнені коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні і замаху на злочин. Про це йдеться [4] у вироку Каховського міськрайонного суду Херсонської області.

Згідно з історією судового вироку, Олександр Кірюхін у жовтні-листопаді 2012 року підробив документи з метою заволодіння бюджетними коштами Каховської міської ради. Зокрема, Кірюхін вніс завідомо неправдиві відомості про об’єми виконаних робіт та об’єми витрачених матеріалів. Йому визначили покарання у виді позбавлення волі на 4 роки, але це покарання було замінено більш м’яким – півтора роки випробувального терміну. Заміна виду покарання була пов’язана з тим, що Кирюхін визнав себе винним у скоєнні злочинів.