- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Міськрада і міліція покривають копанку в Димитрові, з якої нібито платять гроші батальйону «Дніпро-1»

Правоохоронці розслідують діяльність копанки, обсяги збитків від якої економічному потенціалу держави оцінюються в понад 50 млн грн. Про це свідчить ухвала [1] Жовтневого районного суду м. Маріуполя від 26 жовтня.

За даними ухвали, невстановлені особи з початку 2014 року незаконно розробляють «шлаконакопичувач» (терикон) на самовільно захопленій земельній ділянці, яка розташована в м. Димитрові Красноармійського району Донецької області по вул. Шолохова в районі б.53.

Обсяги видобутку мають промислові масштаби. В середньому за добу реалізується приблизно 200-220 тон вугільної продукції.

Вугілля має низьку якість, тому поставляється за підробленими документами від шахти «Стаханова» (м. Димитрів) на збагачувальну фабрику, яка знаходиться на території колишньої шахти «ім. Г.М. Димитрова» (м. Димитрів).

Надалі це вугілля разом із продукцією, яка видобувається на шахті «Стаханова» і має високу якість, реалізується за підробленими документами або без них підприємствам України. Крім того, зазначається в ухвалі, «певна частина отриманих незаконним шляхом коштів йде на фінансування добровольчого батальйону «Дніпро-1».

Контролює видобуток на копанці один з висуванців в мери міста Красноармійська за згодою високопосадовців Димитрівської міськради та Димитрівського МВ ГМВС України в Донецькій області. Робочим процесом по видобутку вугільної продукції керує особа на прізвисько «Зураб».

У жовтні суд надав слідчим дозвіл на обшук одного з вантажних автомобілів, яким вугілля перевозилося з копанки на збагачувальну фабрику.

Нагадаємо, 25 жовтня вибори міського голови Красноармійська не відбулися [2]. Верховна Радапризначила [3] голосування на 29 листопада. На посаду мера претендує 20 осіб [4].

На території Димитрова здійснювалася АТО [5]. На сьогодні це місто підконтрольне українській владі [6].