Рідна фірма друга Януковича отримає 4 мільйони за ремонт доріг в Кіровограді
15.11.2015   //   119 Переглядів

Головне управління ЖКГ Кіровоградської міськради 10 листопада за результатами тендерів уклало дві угоди з ТОВ «Дор-Строй» щодо капітального ремонту доріг по вул. Башкірській та Віктора Чміленка загальною вартістю 3,74 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтні роботи на вул. Чміленка пройдуть від вул. Тарковського до вул. Кропивницького, вартість угоди складає 2,15 млн грн. ДКТ передбачає, що нове асфальтобетонне покриття бде укладено на площі 3286 кв м таким чином, середня вартість квадратного метру відремонтованої дороги складе 655 грн. Крім того, ДКТ передбачає ремонт оглядових колодязів та заміну бортових каменів.

Вартість робіт на вулиці Башкірській складає 1,59 млн грн. Нове асфальтобетонне покриття тут буде укладено на площі 6224 кв м. Вартість 1 кв м відремонтованої дороги складе 256 грн.

Роботи повинні бути закінчені до кінця 2015 року.

Єдиним конкурентом «Дор-Строй» під час торгів по обом лотам було Дочірнє підприємство «Кіровоградський облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», пропозиції якого були дорожчими.

Власниками ТОВ «Дор-Строй» є Наумкіна Тоня Сергіївна, Юлія Миколаївна Івахненко та Дмитро Олександрович Кононенко. Першозасновниками цієї фірми були дружина екс-голови «Укравтодору» Володимира Демішкана Ірина, а також Ігор Мездрін, син першого заступника Демішкана по «Укравтодору». Коли Демішкана в 2010 році призначили головою держагенства, компанію «Дор-Строй» перереєстрували на британські фірми «Любові файнес лімітед» і «Джесісан лімітед», третім засновником стала саме Наумкіна. Крім того, вона також є керівником ТОВ «А-Мега груп», яке спеціалізується на будівництві. Власниками цієї фірми є провідний інженервідділу охорони праці та техніки безпеки ДАК «Автомобільні дороги України» Аліна Станіславівна Галащук та Раїса Мездріна.

Нагадаємо, в 2010-2013 роках ТОВ «Дор-Строй» та його дочірнє підприємство «Юнікобуд» отримализамовлень на 1,22 млн грн. Останній раз фірма отримувала замовлення від Кіровоградської мерії в 2009 році.

«Дор-Строй» вигравала тендери до вересня 2013 року. Після того, компанія вигравала тендери тільки одного разу – в березні вона стала переможцем 2 з 18 лотів, які були виставлені на торги Службою автомобільних доріг Кіровоградської області. Тоді сума замовлень робіт у «Дор-Строй» склала 18,909 млн грн.

Демішкан – один з найбільш наближених соратників екс-президента Віктора Януковича. В листопаді 2008 року він разом з екс-головою Черкаської ОДА Сергієм Тулубом та нинішнім народним депутатом Юрієм Бойко («Опозиційний блок) заснували «Товариство мисливців та рибалок «Кедр», яке офіційно було зареєстроване на території резиденції «Межигір’я». «Кедр» був елітним клубом, в оренді якого було біля 40 тис га мисливських угідь під Києвом та в Криму.

За даними ЗМІ, в серпні 2015 року Демішкан разом з громадянином РФ Вагаршаком Карагозяном зареєстрував  фірму «Родіна», яка веде готельно-ресторанний бізнес в Сочі. За місцем реєстрації «Родині» раніше знаходилася ліквідована фірма «Брянка», якою також володіли Демішкан і Карагозян. Саме «Брянка» займалася побудовою будинку Демішкана в Сочі, поки той був на державній службі та депутатом Верховної Ради. Будинок Демішкана розташовано недалеко від триповерхового готелю на березі Чорного моря, яким володіє «Родіна»

Залиште відповідь