Державі повернули у власність острів в плавнях Дніпра
15.11.2015   //   134 Переглядів

Суд визнав недійсним договір оренди Голопристанською РДА та ПП «Янушев» про оренду земельної ділянки в плавнях річки Дніпро площею 9,80 га.

Таке рішення прийняв Господарський суд Херсонської області.

В листопаді 2006 Голопристанською РДА було передано приватному підприємству «Янушев» в оренду на 49 років частину острову Янушев, що входить до території Рибальчеської сільської ради. Земля передавалася для під ведення рибогосподарства.

Земельну ділянку оцінили в 65 тис грн. та встановили орендну плату в 3,2 тис грн. на рік.

З 2008 року ці землі було включено в проект національного парку «Нижньодніпровський», який до цього часу не реалізовано.

острів янушев

На початку 2015 року на декількох сторінках в інтернеті було розміщено ряд оголошень про продаж острову. Оголошення супроводжувалися фотографіями бази відпочинку, що була тут побудована. Після цього в.о. начальника департаменту екології і водних ресурсів Юрій Попутько та голова Херсонської державної адміністрації Андрія Путілова написати листи до Голопристанської прокуратури з проханням перевірити діяльність ПП «Янушев» та дотримання підприємством умов договору оренди.

Прокуратура подала позов до суду ще літом, але суд його відхилив через неналежне оформлення.

Тепер в суді прокуратура наполягала, що землі острова Янушев відносяться до земель лісогосподарського призначення та знаходяться в користуванні державного підприємства «Збур’ївське ЛМГ». Тому ця ділянка не могла передаватися в оренду. Крім того, суду було представлено лист Херсонської ОДА про нецільове використання острова.

Суд погодився розірвати договір оренди та прийняв рішення про повернення земельної ділянки в державну власність.

Власником ПП «Янушев» з серпня 2006 року є киянин Костянтин Тищенко. Головою Голопристанської РДА у 2006-2010 рр була Ганна Кобець.

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ

Залиште відповідь