Створена перед тендером фірма за 16 мільйонів відремонтує старі трамваї Кернеса
12.11.2015   //   134 Переглядів

КП «Жовтневе трамвайне депо» 3 листопада уклало угоду з ТОВ «Харківський трамвайний завод» щодо капітального ремонту трамвайних вагонів вартістю 15,74 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель»

Роботи мають бути виконані до кінця поточного року. Планується капітальний ремонт 5 трамвайних вагонів типу Т-3 та ще 9 вагонів такого типу крім ремонту пройдуть модернізацію.

Капітальний ремонт передбачає повну або часткову заміну елементів носівної системи, заміну кабелів, облицювання кузова, відновлення гумового покриття на даху, ремонт вікон, дверей. Також передбачено ремонт та випробування зчіпного пристрою, заміна елементів, які вийшли з ладу.

Капітальний ремонт з модернізацією додатково передбачає переобладнання трамвайного вагона шляхом встановлення теристорно-імпульсної системи управління електроприводом замість контакторно-реостатної.

Вартість капітального ремонту одного вагону не вказана.

ТОВ «Харківський трамвайний завод» було зареєстровано 20 серпні 2015 року, менше, ніж за місяць до оголошення тендеру КП «Жовтневе трамвайне депо». Засновниками фірми є Ія Чукліна та Вадим Слива.

Ія Чукліна відома як один з засновників ОК «Гаражний кооператив «Сонячний-2012».

Вадим Слива також є засновником ТОВ «Єдність-ресурс», де його партнерами вказані Юрій Ганза й Анатолій Сергєєв.

Єдиним конкурентом переможців було МКП «Дніпропетровський електротранспорт», яке запропонувало виконати роботи на 35% дорожче.

Цікаво, що традиційно капітальний ремонт й модернізацію вагонів виконувало КП «Харківський вагоноремонтний завод», але минулого року підприємство ліквідували шляхом приєднання до КП «Салтівське трамвайне депо».

Згідно даних «ВДЗ», КП «Жовтневе трамвайне депо»  в 2015 році орендує 22 трамваї типу Т-3А у ТОВ «Реал-НП», яке належить раднику колишнього харківського губернатора Михайла Добкіна Олегу Гуревичу. «ВДЗ» не містить інформації про стан трамваїв, так як закупівля послуг була проведена по переговорній процедурі.

Залиште відповідь