Суд залишив у власності оточення Кернеса і Добкіна будівлю Палацу творчості
06.11.2015   //   128 Переглядів

Господарський суд Харківської області відмовив Харківській облраді у задоволенні позову до ТОВ «Фінансова гарантія-2006» і ТОВ «Рентал Групп» про повернення у власність громади будівлі площею 168 кв м. Таке рішення суд прийняв 20 жовтня.

В 2009 році депутати Харківської облради дозволили продати будівлю площею 168 кв м в центрі Харкова за адресою вул. Сумська,54. Будівля була на балансі Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості і до цього перебувала в оренді у приватного підприємця.

В 2010 році за підсумками конкурсу з продажу його переможцем визнали ТОВ «Фінансова гарантія – 2006». Договір купівлі-продажу передбачав, що після сплати фірмою 528 тис грн. та ПДВ за будівлю, вона отримає у власність і земельну ділянку площею 0,14 га. За умовами угоди, нові власники повинні були впорядкувати з Палацом дитячої та юнацької творчості договірні відносини на спільне користування внутрибудинковими мережами та прибудинковою територією. А також протягом року після отримання права власності повинні були переоформити земельну ділянку й почати сплачувати податок за землю.

У тому ж році приватники перерахували кошти за будівлю й набули права власності.

В 2011 році власником будівлі стало ТОВ «Рентал групп».

В 2015 році облрада подала позов до суду. На їх думку, при передачі будівлі третім особам приватники повинні були включити всі обов’язки, які брали на себе коли викупали майно у облради. Але цього не було зроблено. Зокрема, залишилися неврегульованими питання взаємовідносин з Палацом дитячої творчості.

Суд встановив, що ТОВ «Фінансова гарантія – 2006» набула права власності на нерухомість після сплати повної суми, яка була вказана у договорі. Також був підписаний акт прийому-передачі, у якому не було ніяких зауважень. Відповідно, фірма могла розпоряджатися нерухомістю на власний розсуд. Тому суд відмовив облраді у задоволенні позову й залишив будівлю приватникам.

ТОВ «Фінансова гарантія – 2006» належить Тетяні Лепьохіній й Павлу Костильову. Останній відомий якодин з директорів охоронної фірми «Кратос». Костильов разом з Микитою Коритіним й Антоном Бриком був засновником ОК «ЖБК «Муромець», яке отримало від Харківської міськради безкоштовно за кооперативною схемою» 32,41 га землі по Білгородському шосе біля табору «Лісова казка» («Лісопарк»).

Костильов з Коритіним також є серед співвласників ТОВ «Пивні магазини» (ТМ «Пивобанк»). Разом з ними співвласниками є ТОВ «Ореола» КУА Олексія Коваленко й Олександри Рудь. Коваленко і Рудь разом з сином Генадія Кернеса Даніїлом Прівалом володіють сумським ринком через ТОВ «Фірма «Діана».

Крім того, у 2012 році Коритін та Костильов входили до засновників ТОВ «Рєгул плюс» разом з Лілією Адам. Остання є керівником ОК «ЖБК «Триумф», який володіє будинком Добкіна у Лісопарку. Зараз серед засновників «Рєгула» є й ТОВ «Ореола» КУА.

ТОВ «Рентал групп» належить Ганні Андрущенко й Олександру Шаповалову. Вони також були серед засновників ОК «ЖБК «Лісне», яке також отримувало безкоштовно землю від міськради.

Нагадаємо, що харківська міліція також розслідує обставини продажу облрадою громадської приймальні.

Залиште відповідь