Помічники «регіонала» розіграли чверть мільйона на оздоровлення дітей
06.11.2015   //   141 Переглядів

Департамент соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації 26 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Санаторій Арктика» на послуги з оздоровлення та відпочинку дітей вартістю 215 тис грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Замовлено 48 путівок на 4 квартал 2015 року.

На тендер свої пропозиції подавали ще два учасника – ТОВ «Санаторій «Нива», яка пропонувала виконати замовлення за 205 тис грн., та ПП «Курорти Приазов’я», пропозиція якого складала 203 ти. грн.

Проте заявку «Ниви» відхилили через відсутність на деяких аркушах підпису уповноваженої особи і відбитку печатки, та не подання копії паспорту для підтвердження повноважень уповноваженої особи.

При цьому на тендері спочатку акцептували пропозицію саме «Курортів Приазов’я», а вже потім санаторію «Арктика», з яким і підписали договір. Окрім ціни (70 балів) при визначенні переможця враховувалася якість надання послуг (30 балів).

«Курорти Приазов’я» належать Дмитру Вакалу, Олені та Ігорю Добичі. Свого часу одноосібним власником «Курортів Приазов’я» був нинішній народний депутат Олександр Пономарьов (депгрупа «Воля народу»). Також Добича був акціонером ПрАТ «Бердянський райагропромпостач» в той час, коли головою  правління товариства був Пономарьов (покинув цей пост після обрання в 2012 році до Верховної Ради від Партії регіонів). Директором «Курортів Приазов’я» є Максим Кривунь, депутат Бердянської міської ради в 2010-2015 роках. На нинішніх місцевих виборах він безуспішно балотувався від «Нашого краю».

Власниками  ТОВ «Санаторій Арктика» є Світлана Варбанська, Михайло Какушадзе, Ангеліна Ситник, Світлана Векленко, Олексій Холод і ПрАТ «КУА «Славутич-Інвест». Серед власників «Арктики» раніше також фігурували  Юрій і Руслан Пономарьови – племінники народного депутата Пономарьова. Олексій Холод за результатами нинішніх місцевих виборів став депутатом Бердянської міськради, куди також балотувався від «Нашого краю».

Директором «Арктики» значиться Едуард Криулін, який до того ж працює менеджером з продажів в цьому санаторії.

Вищевказаний співвласник «Курортів Приазов’я» Ігор Добича, директор цієї фірми Максим Кривунь і співвласник «Санаторію «Арктика» Олексій Холод є помічниками народного депутата Олександра Пономарьова на громадських засадах.

Також «Арктика» і «Курорти Приазов’я» зареєстровані за однією адресою в Бердянську по вул. Мелітопольське шосе, 84/1.

Залиште відповідь