- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

У Райніна відхилили «порошенківця», щоб віддати оточенню Табачника 12 мільйонів на котельні

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадіміністрації 2 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Астер-М» щодо придбання обладнання для модульних котелень на твердому паливі 12,64 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Обладнання буде поставлено в смт. Чкаловське Чугуївського району Харківської області, де і заплановано провести технічне переоснащення системи теплопостачання.

Виконання договору розраховано на 2015-2016 роки. Планується закупити шість палетних котлів та устаткування для двох котельних блочно-модульної водогрійної потужністю 2,859 мВт, та ще два котла та устаткування для котельної блочно-модульної водогрійної потужністю 1,442 мВт.

Заявки на участь у торгах подали п’ять підприємств: харківські ТОВ «Астер-М», ТОВ «Техекс-Газ», ТОВ «АР-Вестор», дніпропетровська ТОВ «Альтернатива-Т» й вінницьке ПП «Оазис-КА», але до торгів були допущені лише переможець та ТОВ «АР Вестор».

Пропозиція ПП «Оазис-КА» Ірини Циркунової, яка була дорожча за переможця торгів, була відхилена через відсутність багатьох довідок.

Пропозицію ТОВ «Техекс-Газ», яка була дешевою від переможця на 0,02 %, відхилили через відсутність усіх оригіналів листів-відгуків від замовників та через те, що не всі сторінки були пронумеровані. ТОВ «Техекс-Газ» належить Юзефу Броневському та Дмитру Усатенко. Саме ця фірма раніше виграла тендер [1] на проведення ремонтних робіт у котельних, обладнання для яких купуються.

Броневський нещодавно балотувався [2] до Харківської міськради за списком партії «Солідарність».

Пропозиція ТОВ «Альтернатива-Т», яка дешевша за переможця на 2,6 млн грн. (21%), була відхилена через «незрозумілий підпис» під банківськими довідками та через те, що не всі сторінки пронумеровані.

Таким чином, єдиним конкурентом переможця стало ТОВ «АР Вестор», чия пропозиція виявилася дорожчою на 0,006 %. Це підприємство записане на Андрія Ратнікова, а раніше фірма належала Дмитру Федченку.

ТОВ «Астер-М» належить Олександру Корсунському та Олегу Креймеру. Останній живе у Німеччині й відомий як бізнес-партнер Михайла Шифріна. Останній є засновником ТОВ «Побутелектротехніка», якавідома [3] оборудками з виданням підручників за часів міністра Дмитра Табачника.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а по призначенні губернатором також став радником Бориса Ложкіна по регіональній політиці.