- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Держпідприємство для розкрадання віддало банкруту зерна на 2 мільйони

Слідче управління УСБУ в Запорізькій області розслідує схему розкрадання зерна на державному дослідному господарстві «Соцземлеробство». Про це йдеться в ухвалі [1] Ленінського районного суду від 16 жовтня.

В липні 2014-го року директор ДП «Дослідне господарство «Соцземлеробство» Донецької Державної сільськогосподарської дослідної станції НАНУ (розташовується в селищі Таврія, Веселівського району) уклав договір з директором ТОВ «Агрооіл Групп», за яким ї фірма зобов’язалась прийняти зерно від держгосподарства, провести його сушку, доробку, зберігання та повернути зерно після закінчення обумовленого строку.

Згідно актів, фірмі передали більш ніж 1500 тон зерна загальною вартістю понад 2,00 млн грн.

Як встановило слідство, відповідно до постанови [2] Господарського суду Запорізької області від січня 2012 року, ТОВ «Агрооіл Групп» було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Як засвідчили два ліквідатори фірми, ТОВ «Агрооіл Групп» з моменту відкриття ліквідаційної процедури і по теперішній час не укладало із жодним контрагентом договорів на здійснення підприємницької діяльності, в тому числі і з «Соцземлеробством».

Відповідно, слідчі порушили справу за ч.2 ст.191 – розкрадання майна у значних розмірах з використанням службового становища і отримали доступ до договірних документів, які знаходять в селищі Таврія Веселівського району Запорізької області.

На момент укладання договору директором [3] «Соцземлеробства» був Сергій Ковш.

За даним держреєстру, керівником, підписантом та ліквідатором ТОВ «Агрооіл Групп» з часів постанови про банкрутство лишається Олексій Забродін.

До початку банкрутства директором «Агрооіл груп» був Руслан Псарьов [4], якого спіймали [5] на схемі  фіктивних поставок зерна до Аграрного фонду на загальну суму 9,63 млн. грн. (у цінах 2009-го року), він же зараз лишається одноосібним власником підприємства.

Про подібну ситуацію в «Соцземлеробстві»  раніше повідомляла [6] Держфінінспекція. За її інформацією, під час контрольного заходу за період з січня 2014 року по травень 2015 року на підприємстві встановлено нестачу понад 1,6 тис0 тон зерна на загальну суму майже 3,80 млн грн.