Психлікарня знову переплатила за борошно кандидатці від БПП, вже маючи карну справу
30.10.2015   //   126 Переглядів

КЗ «Херсонська обласна психіатрична лікарня» Херсонської облради 26 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Таврія Фуд» на постачання борошна на суму 0,13 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 року фірма поставить 15 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку в мішках по 45-50 кг.

Мука придбана по 9,00 грн/кг. В той час в роздріб борошно вищого ґатунку в мережі «Фуршет»продається по 8,15 грн., а в мережі «Таврія В» двокілограмові пакети борошна коштують 16,10 грн. (8,05 грн./кг).

Єдиним конкурентом «Таврії Фуд» на торгах була ФОП Баришевська Ганна Федорівна. При реєстрації Баришевська вказала основним видом аптечну діяльність. Станом на середину 2014 року вона велагосподарську діяльність в аптеці №1 в с Дар’ївка Бєлозерського району Херсонської області.

ТОВ «Таврія-фуд» заснували Андрій Животовський та Ірина Ценкер, які проживають за однією адресою. Вони також є засновниками ТОВ «Сервіс гранд» та ТОВ «Арта плюс». Остання фірма у 2013 році отримала замовлення від управління освіти Херсонської міськради на поставку продуктів харчування, тоді ціни послуги також були значно вищими від ринкових. Згодом АМКУ оштрафував «Арту Плюс» за змову на цій закупівлі з іншими учасниками.

Нагадаємо, на початку 2015 року прокуратура відкрила кримінальну справу проти посадових осіб КЗ «Херсонська обласна психіатрична лікарня» за зловживання службовим становищем. Прокуратура встановила, що в грудні 2014 – січні 2015 року лікарня закупляла у «Таврії фуд» картоплю та цукор вдвічі вище ринкових цін. Крім того, раніше прокуратура заявила про відкриття кримінальної справи щодо постачання продуктів харчування до закладів освіти Херсону за завищеними цінами. Серед фірм, які мали замовлення в той період, що зацікавив прокуратуру, було ТОВ «Сервіс гранд».

Ценкер балотувалася до Херсонської міської ради від «Солідарність-БПП», офіційно результати виборів ще не оголошено.

Залиште відповідь