- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Друг «смотрящего» Януковича за 14 мільйонів переобладнає інтернат під житло для біженців з АТО

Відділ розвитку міського господарства Артемівської міськради Донецької області 26 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Будівельно-консалтингова група «Базис» щодо реконструкції будівлі школи-інтернату під гуртожитки вартістю 13,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтні роботи в приміщенні за адресою вул. Південна, 2а мають провести до кінця року. За даними [1]ЗМІ, триповерховий спальний корпус колишньої школи-інтернату №1 нині пустує. Раніше Артемівська міськрада прийняла рішення розмістити тут переселенців з тимчасово окупованої території.

У ВДЗ відсутнє технічне завдання до переобладнання корпусу інтернату під гуртожиток. Лише відомо, що ремонтні роботи ціною майже 14 млн грн. проведуть в 29 кімнатах, а також мають побудувати автономну котельню для будинку.

Для порівняння:

В травні управління капітального будівництва Полтавської міськради замовило будівництво кількох 10-поверхових будинків з ціною робіт близько 5,5 тис грн. за квадратний метр загальної площі житла. Будівництво 100-кватирного будинку полтавчани замовили за 29,75 млн грн. Це лише вдвічі дорожче від ремонту інтернату зі створенням 29 жилих кімнат.

На тендері з переобладнання корпусу школи-інтернату в Артемівську конкурсна комісія відхилила пропозицію ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД», яка пропонувала виконати роботи на 0,26 млн грн. дешевше від переможця. Причина відхилення – фірма не надала ціну пропозиції в друкованому вигляді і не підтвердила її локальним кошторисом.

Таким чином, конкурентами ТОВ «Будівельно-консалтингова група «Базис» на конкурсі були артемівське ТОВ «Будремсервіс» та ТОВ «Новатор-СТ» з Краматорська.

В липні ТОВ «Будівельно-консалтингова група «Базис» було переоформлене на мешканця окупованої Яснуватої Донецької області Сергія Бацилєва. До цього фірма була записана [2] на Романа Грицаєнка, а потім переоформлена на Геннадія Богатирьова з Донецька.

Богатирьов з лютого 2014 року по березень 2015 року очолював Запорізьке регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Посаду він отримав через місяць після призначення [3] депутата Донецької міськради Андрія Альоші радником з питань взаємодії з бізнесом та залучення інвестицій голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Тоді ЗМІ повідомляли, що в такій формі Запоріжжя отримало нового “смотрящего” від президента Віктора Януковича після того як був арештований попередник Євген Анісімов.

Андрій Альоша контролює групу DMS. Раніше на сторінці Богатирьова у соцмережі “Facebook” [4]  Андрій Альоша був серед його друзів, але пізніше цей розділ був видалений.