Комунальники мають відшкодувати Херсону 373 тисячі за закупівлю послуг, які не виконувалися
29.10.2015   //   148 Переглядів

Екс-начальника відділу дорожньої інфраструктури Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міськради і його заступника засуджено відповідно до 3 та 4 років умовно за замовлення послуг, не передбачених Державним класифікатором продукції та послуг. Про це свідчить вирокКомсомольського районного суду м. Херсона від 25 вересня.

У листопаді та грудні 2012 року заступник начальника, який очолював конкурсний комітет, закупив у КП «Дорожник» послуги з чергування техніки в зимовий період на загальну суму 373 тис грн.

Суд дійшов висновку, що ця сума була сплачена з міського бюджету безпідставно, оскільки, по-перше, у Державному класифікаторі такий вид послуг як «чергування техніки» взагалі не передбачений. Чиновники виставили лот «чергування техніки» для забезпечення двох інших лотів – посипка і очищення проїжджої частини. Хоча, як вказує суд, утримання техніки у стані готовому до експлуатації фактично є обов’язком підрядної організації, яка надає послуги по договорах.

І, по-друге, як встановив суд, машини і механізми жодним чином не експлуатувались, а люди задіяні не були.

Голова конкурсного комітету, колишній заступник начальника відділу отримав 4 роки умовно. Також суд призначив йому 6800 грн штрафу і стягнув з нього 101 тис грн. матеріальної шкоди на користь Херсонської міськради.

Екс-начальник відділу отримав 3 роки умовно, штраф у розмірі 5100 грн, а також з нього стягнуто 272 тис грн. шкоди на користь міськради.

Залиште відповідь