- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

На визначення кордону з Росією у Харківській області лише зараз дали 3 мільйони

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру 1 жовтня уклало угоди з ДП «Українське державне аерогеодезичне підприємство» на послуги, пов’язані з винесенням на місцевість україно-російського державного кордону на суму 3,25 млн грн.

Кошти виділено на винесення на місцевість лінії кордону в межах Чернігівської (224 км) та Харківської областей (280 км) за 2,98 млн грн. та розроблення графічного проекту місць встановлення прикордонних знаків на цих ділянках за 0,27 млн грн.

Роботи замовлено на виконання рішення РНБОУ «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності» від 24 вересня 2014 року щодо проведення односторонньої демаркації державного кордону України з Російською Федерацією.

Розпорядженням Кабінету Міністрів від 14 травня 2015 року № 439-р затверджено План заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, та передбачено спрямування Держгеокадастром у 2015 році обсягу видатків у сумі 76,88 млн. грн на винесення лінії українсько-російського державного кордону на місцевість та позначення її прикордонними знаками.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» бюджетною програмою КПКВК 2755030 «Загальнодержавні топографо-геодезичні та картографічні роботи, демаркація та делімітація державного кордону» передбачено витрати обсягом 5,03 млн грн.

Вищевказані закупівлі Держгеокадастру стали першими в рамках цього проекту. Вони проведені через півтора року після військового нападу Росії на Україну та через рік після того, як прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вирішив звести укріплені споруди на кордоні з Росією.

Довідково

Держпідприємство «УкрДАГП» обрано виконавцем за переговорною процедурою через відповідний досвід роботи. Раніше підприємство виконало роботи із делімітації державного кордону України з Республікою Молдова, Республікою Білорусь та Російською Федерацією:

При цьому замовник вважає, що «приналежність ДП «УкрДАГП» до сфери управління Держгеокадастру дозволить контролювати фінансовий стан та рівень рентабельності, що підвищує оптимізацію витрат і гарантує якісне надання послуг».