Державу змушують заплатити 11 мільйонів електростанції Близнюка в ЛНР
14.10.2015   //   248 Переглядів

Суд зобов’язав держпідприємство «Енергоринок» заплатити 11,12 млн грн. боргу за поставлену електроенергію ТОВ «Вітряний Парк Лутугинський». Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 21 вересня.

У квітні 2014 р. ДП «Енергоринок» підписав договір поставки електроенергії з ТОВ «Вітряний Парк Лутугинський».

У суді «Вітряний Парк Лутугинський» вимагав стягнути з «Енергоринку» заборгованість за електроенергію за період 18 лютого – 25 березня 2015 року.

Однак відомо, що 18 лютого, 24 березня і 1 квітня НКРЕП прийняла постанови про нездійснення платежів виробникам електроенергії, чиї потужності розташовані на непідконтрольній державі Україна території. Тобто здійснювалось нарахування коштів за куплену електроенергію у ТОВ «Вітряний Парк Лутугинський», але гроші не проплачувались.

Але 16 березня Донецький окружний адмінсуд визнав постанову НКРЕП від 18 лютого протиправною. Відтак суд вирішив, що вона не може бути підставою для неперерахування коштів.

Тільки у травні Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою з 1 травня «Енергоринок» не купує і не оплачує електроенергію з неконтрольованої території. Цією ж постановою «Енергоринок» зобов’язано погасити наявну заборгованість.

Відтак суд вирішив, що ДП «Енергоринок» має погасити заборгованість перед «Вітряним Парком Лутугинський».

«Вітряний Парк Лутугинський» раніше знаходився у м.Лутугине Луганської області. Після захоплення території терористами фірма перереєструвалась у Києві.

Засновниками компанії значаться КУА «Вітряні парки України», КУА «Укрмашінвест», інвестиційний фонд «М-Капітал» і «Зейлаус Холдінгз Лімітед» з Кіпру.

Бенефіціарми «Укрмашінвесту» є Олена Близнюк – невістка екс-міністра ЖКГ, екс-нардепа від ПР Анатолія Близнюка, а також Людмила Ульященко, відома як помічник нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Максима Єфімова. Також Ульященко є директором з економічних питань «Енергомашспецсталі», де президентом є Єфімов, а заступником директора – Сергій Близнюк, син Анатолія Близнюка.

«УК «Вітропарки України» оформлена на кіпрську компанію «ЕйчСі Віндпаркс Юкрейн Лімітед», а бенефіціарами значаться бізнесмен Олег Мкртчан і кіпріот Стіліанос Стіліаноу.

Залиште відповідь