- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Луганські військові роздерибанили 1,5 мільйона на закупівлі дров

Квартирно-експлуатаційний відділ міста Луганська Міністерства оборони України (базується у місті Слов’янськ Донецької обл.) 5 жовтня уклав угоду з ФОП Коваленко Аліна Юріївна на постачання дров на сум у 1,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 року потрібно поставити 2205 складометрів дров твердолистяних порід. Їх довжина повинна складати 1 м, а товщина – 12 см в діаметрі або більше. Умови постачання передбачають, що ФОП має поставити дрова в Слов’янськ Луганської області партіями відповідно до заявок військових.

Ціна одного складського метру дров склала 660 грн.

Нагадаємо, 21 вересня КЕВ Харкова 21 вересня уклав [1] угоду на постачання дров твердолистяних порід за ціною 515 грн/складометр. Умови постачання дров у харківських військових були ідентичні умовам конкурсу військових з Луганська. При цьому, ВДЗ містить дані про закупівлю дров твердолистяних порід дешевше вдвічі, ніж це зробили військові Харкова.

ФОП Коваленко Аліна Юріївна зареєстрована в Дергачах Харківської області. Єдиним її конкурентом на торгах був ФОП Ключко Дмитро Володимирович, який зареєстрований в Харкові.

За даними ВДЗ, до цього ФОП Коваленко лише одного разу отримувала державні замовлення. В кінці вересня саме КЕВ м Луганськ МО замовили їй поставку торф’яних брикетів на 1,76 млн грн. Тоді єдиним конкурентом ФОП Коваленко на торгах був також ФОП Ключко, пропозиція якого виявилась трохи дорожчою. Примітно, що Аліна Коваленко була зареєстрована ФОП 6 серпня – за день до оголошення конкурсу військових на закупівлю торф’яних брикетів.

При цьому, Коваленко і Ключко вказали при реєстрації однакові номери телефонів – 0999338869.