Суд підвищив Васадзе орендну плату за півтора гектара в Запоріжжі в 14 разів
12.10.2015   //   155 Переглядів

Запорізька міська рада виграла суд у ТОВ «Запоріжжя-Авто» щодо підвищення вартості оренди двох земельних ділянок.

Про це йдеться у відповідних судових рішеннях Господарського суду Запорізької області.

У першому випадку предметом спору була земельна ділянка площею 1,57 га по Чубанова, 3-а, надана для розташування виробничої дільниці підприємства. Згідно договору, укладеному у лютому 2008-го року, вартість ділянки на той час становила 1,9 млн грн., а орендна плата – 56,80 тис грн.

Управління земельних ресурсів, посилаючись на рішення міської ради ще від 2011-го року, вимагало скоригувати нормативну грошову оцінку до поточної, яка, на її думку, становила 27,36 млн грн. – у 14 разів вище. Посадовці також вимагали змінити пункт договору оренди, що визначав ставку оренду, та збільшити її до 821 тис грн. – 3% від нової вартості ділянки.

Міськрада звернулась до суду з метою примусити орендаря укласти додаткову угоду щодо збільшення НГО ділянки та ставки оренди, адже «Запоріжжя-Авто» відмовлялось укладати цю угоду добровільно.

Аналогічний позов було подано щодо ділянки площею в 0,25 га по вул. Комсомольскій, 11. За укладеним в 2008-му році договором її вартість становила 1,06 млн грн., а річна орендна плата складала 32 тис грн. В цінах 2015-го року ділянка коштувала вже 4,44 млн грн, а її оренда коштувала 133 тис грн.

В обох випадках суд визнав обґрунтованість позовних заяв представників Запорізької міської ради та повністю задовольнив їхні вимоги.

ТОВ «Запоріжжя-Авто» є офіційним дистриб’ютором автомобілів брендів KIA, Chevrolet, Chery й ЗАЗ. Засновником ТОВ є корпорація «Укравто» Таріела Васадзе.

Майже половина кандидатів з виборчого списку партії «Відродження» до Запорізької міської ради працюють у структурі «Укравто».

Залиште відповідь