- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Комунальники під виглядом покращення сервісу віддали в приватні руки пляжі чорноморського курорту

Господарський суд Херсонської області зобов’язав КП «Лазурне» розірвати з ФОП Бондаренко М.В. договір про сумісну діяльність на комунальних пляжах курортного селища Лазурне.

Про це йдеться в рішенні [1] суду від 22 вересня 2015 року.

У травні 2015 року Лазурненська селищна рада передала пляжну зону в господарське відання КП «Лазурне». У червні комунальники уклали договір про сумісну діяльність з ФОП Бондаренко М.В. За договором ФОП повинен був надавати на пляжах КП «Лазурне» послуги сервісу, за що на безоплатній основі отримав в користування декілька об’єктів благоустрою.

Восени прокуратура подала до суду позов з вимогою розірвати договір про сумісну діяльність, адже статуту КП передбачав, що підприємство не мало права передавати майно іншим юридичним особам. Для цього потрібно було відповідне рішення місцевої селищної ради. В ході судового слухання перелік об’єктів, якими користувався ФОП та площа комунальних пляжів не були названі.

Суд вирішив також, що для передачі в оренду об’єктів комунальної власності КП повинно було провести конкурс, чого не було зроблено. Тому суд визнав договір про спільну діяльність таким, що призвів до незаконної передачі комунального майна в безоплатне користування.

Смт. Лазурне – один з найбільших курортів Херсонської області, він розміщений на березі Чорного моря. Пляжна смуга селища має в довжину майже 4 км, в ширину -5-100м.

Бондаренко Михайло Володимирович був депутатом [2] Лазурненської селищної ради в 2006-2010 роках.

КП «Лазурне» було створене у серпні 2014 року, рішенням Лазурненської селищної ради. Керівником єдепутат [3] Лазурненської селищної ради Ігор Кучугурний.