- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Військові на Харківщині відхили чотири пропозиції, щоб купити дрова вдвадорога

Квартирно-експлуатаційний відділ міста Харкова МО України 21 вересня уклав угоду з ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Теплоенергосервіс» щодо поставки дров на суму 0, 81 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Планується закупити 1579 складометрів дров за ціною 515 грн/ 1 ск м. Згідно ДКТ, дрова мають бути довжиною в один метр та в діаметрі не меш ніж 12 см. Будуть закуплені дрова з дубу, грабу, акації чи ясеня.

Єдиним критерієм під час проведенні тендеру була ціна.

У проведенні торгів планували взяти участь шість підприємств, але пропозиції чотирьох були відхилені.

Так, організатори торгів відхилили пропозиції ФОП Каплуненко та ФОП Офій Вячеслав Вікторович через відсутність копії документів, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним вимогам до предмета закупівлі. У ТОВ «Союзпромзем» Олексія Плужникова також не було копії цього документу й довідки про фінансовую спроможність.

У ТОВ «Сади України 20-12» Віталія Нещеретнього крім відсутності тих документів цінова пропозиція не відповідала вимогам документації конкурсних торгів.

Варто відзначити, що пропозиція Вячеслава Офія була дешевша за переможця торгів.

Таким чином, до торгів були допущені ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Теплоенергосервіс» та ТОВ «Донвуглересурси» [1]. Остання пропонувала поставити дрова по 748 тис. грн., що дешевле пропозиції «Теплоенергосервіса». Незважаючи на те, що єдиним критерієм виявлення переможця була ціна, договір уклали з «Теплоенергосервісом».

Відмітимо, що в кінці серпня відділ освіти Великобурлуцької райдержадміністрації Харківської областіпридбав дрова [2] по ціні 360 грн/ск м, що на третину дешевше від закупівлі військових. Вартість угоди Міноборони стає ще дорожчою, якщо порівняти ціни в розрахунку на кубічний метр – саме в цій одиниці вимірювання укладена більшість аналогічних закупівель, які оприлюднені у ВДЗ.

Зазвичай складометр дров скаладає 0,75 куб м. Тож військові заплатили 686 грн./ куб м. В той час, в Житомирській області Довбиський психоневрологічний інтернат в серпні купив дрова за ціною 350 грн./куб м.

В той час, інформація про останні угоди в ВДЗ свідчить, що у Вінницькій області вартість 1 куб м дров твердих порід коштує 460 грн, у Житомирській купують подібні дрова за ціною 250-350 грн./куб м, Сумській – 573 грн./куб м. Луганські військові купили дрова твердих сортів за 400 грн./кубм,

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Теплоенергосервіс» записана на Андрія Прояву й раніше була зареєстрована у Луганську, а зараз переїхала до Харкова.