Нардеп хоче від силовиків моральної компенсації на 5 мільйонів
28.09.2015   //   136 Переглядів

Господарський суд Херсонської області відмовився розглядати позов ТОВ «Багатопрофільна виробнича фірма «Нежданна» до низки державних органів, у тому числі МВС та прокуратури, про відшкодування моральної та матеріальної шкоди на суму 5,27 млн грн.

Відповідну ухвалу суд прийняв 21 вересня.

В своєму позові «Нежданна» вказала, що моральну (5,00 млн грн.) та матеріальну шкоду (0,27 млн грн.) фірмі нанесло кримінальне провадження, яке було відкрито проти неї в 2013-2014 роках стосовно несплати податків. Облуправління МВС встановило, що в 2-3 кварталах 2012 року «Неждана» мінімізувала податки через використання спрощеної системи оподаткування. Фірма задіяла фіктивних підприємців, які продали їй послуг на 11,99 млн грн. В наслідок таких дій місцевий бюджет недоотримав 0,64 млн грн. податків.

Але 27 жовтня 2014 року Цюрюпинський районний суд Херсонської області виніс вирок, яким визнав виконавчого директора ТОВ «БВФ «Нежданна» Тетяну Батих невинною через відсутність в її діях складу злочину. Зокрема, були враховані докази свідків та було вказано на недовіру до походження та аналізу документів, які були задіяні під час обвинувачення у 2013-2014 рр.

В позові фірма серед відповідачів також вказала обласне управління прокуратури, державне казначейство України та Суворовський райсуд міста Херсон. Але суд повернув заяву без розгляду, оскільки позивач не сплатив судовий збір.

ТОВ «БВФ «Нежданна» – це оптовий сільськогосподарський ринок у селі Великі Копані Херсонської області. Засновниками і кінцевими бенефеціарами ТОВ «БВФ «Нежданна» є Тетяна і Неждана Негой.

Це доньки народного депутата Федора Негоя, який в квітні 2015 року вийшов з фракції «Блока Петра Порошенко» і перебуває в статусі позафракційного. Раніше саме Негой був засновником ТОВ «Нежданна», директор якої Тетяна Батих є помічником Негоя на громадських засадах.

Залиште відповідь