- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Комунальники без тендерів замовили робіт на 4,5 мільйона фігурантам справи про конвертаційний центр

Концерн «Міські теплові мережі» (Запоріжжя) в 2015 році уклав з ТОВ «Вогонь» без проведення тендерних процедур угод на ремонтні послуги на суму 4,50 млн грн.

Про стало відомо з даних реєстру  [1] укладених договорів про закупівлі концерну.

Зокрема, роботи були замовлені за адресами по вул Лахтинська, 6; Ентузіастів 14-а; Задніпровська, 25; Задніпровська, 36. Проте які саме роботи мали виконуватися невідомо.

Також концерн замовив заміну вікон на металопластикові в майстернях по вул. А. Нахімова, 4 і вул. Заводська, 21-б; в операторській котельні по вул. А. Ушакова, 251; в будинку по по бул. Гвардійському, 137 (центральний офіс концерну); в приміщеннях інжерно-лабораторного корпусу по по вул. А. Нахімова, 4.

Ремонт покрівлі замовлено на будівлі котелень по вул. Вроцлавська, 64-а, вул. А. Ушакова, 251 та по вул. Дніпропетровське шосе, 11; на будівлі трансформаторної підстанції по вул.  А. Ушакова, 251.

Точну вартість робіт по кожному об’єкту вказати не є можливим з огляду на внесення змін до угод без вказування конкретних адрес.

ТОВ «Вогонь» зареєстроване на Володимира Зарешнюка та Юрія Матвєєва, керує фірмою Олександр Спіцин.

Юрій Матвєєв був директором ТОВ «Буд-Енерго-Стандарт», яке в 2012 році отримало підряд вартістю 93,00 млн грн. на реконструкцію палацу спорту «Юність». В минулому році на об’єкті виявила завищення вартості [2] робіт і устаткування на два мільйони гривень.

Окрім цього, Матвєєв разом з власниками «Буд-Енерго-Стандарту» Юрієм  Марущаком і Дмитром Скоробагатовим  фігурували у справі [3] про фіктивне підприємництво та діяльність конвертаційного центру [4], завдяки якому його контрагенти ухилилися від сплати податків на 28,05 млн грн.

В свою чергу, Володимир Зарешнюк був власником ТОВ «Запоріжінвестбуд», яке виконувала реконструкцію Запорізької обласної дитячої лікарні за 37,00 млн грн. Після виконання підрядник робіт «Запоріжінвестбуд» визнали банкрутом.  Згодом перевірка виявила [5] завищення вартості робіт на 282 тис грн., за що Зарешнюк отримав два роки умовно і заборону протягом півтора роки займати керівні посади.

До того ж, у вироку від 2013 року місцем роботи Зарешнюка вказувалося «Буд-Енерго-Стандарт», де він займав посаду головного інженера.