Комунальники без тендерів замовили робіт на 4,5 мільйона фігурантам справи про конвертаційний центр
28.09.2015   //   150 Переглядів

Концерн «Міські теплові мережі» (Запоріжжя) в 2015 році уклав з ТОВ «Вогонь» без проведення тендерних процедур угод на ремонтні послуги на суму 4,50 млн грн.

Про стало відомо з даних реєстру  укладених договорів про закупівлі концерну.

Зокрема, роботи були замовлені за адресами по вул Лахтинська, 6; Ентузіастів 14-а; Задніпровська, 25; Задніпровська, 36. Проте які саме роботи мали виконуватися невідомо.

Також концерн замовив заміну вікон на металопластикові в майстернях по вул. А. Нахімова, 4 і вул. Заводська, 21-б; в операторській котельні по вул. А. Ушакова, 251; в будинку по по бул. Гвардійському, 137 (центральний офіс концерну); в приміщеннях інжерно-лабораторного корпусу по по вул. А. Нахімова, 4.

Ремонт покрівлі замовлено на будівлі котелень по вул. Вроцлавська, 64-а, вул. А. Ушакова, 251 та по вул. Дніпропетровське шосе, 11; на будівлі трансформаторної підстанції по вул.  А. Ушакова, 251.

Точну вартість робіт по кожному об’єкту вказати не є можливим з огляду на внесення змін до угод без вказування конкретних адрес.

ТОВ «Вогонь» зареєстроване на Володимира Зарешнюка та Юрія Матвєєва, керує фірмою Олександр Спіцин.

Юрій Матвєєв був директором ТОВ «Буд-Енерго-Стандарт», яке в 2012 році отримало підряд вартістю 93,00 млн грн. на реконструкцію палацу спорту «Юність». В минулому році на об’єкті виявила завищення вартості робіт і устаткування на два мільйони гривень.

Окрім цього, Матвєєв разом з власниками «Буд-Енерго-Стандарту» Юрієм  Марущаком і Дмитром Скоробагатовим  фігурували у справі про фіктивне підприємництво та діяльність конвертаційного центру, завдяки якому його контрагенти ухилилися від сплати податків на 28,05 млн грн.

В свою чергу, Володимир Зарешнюк був власником ТОВ «Запоріжінвестбуд», яке виконувала реконструкцію Запорізької обласної дитячої лікарні за 37,00 млн грн. Після виконання підрядник робіт «Запоріжінвестбуд» визнали банкрутом.  Згодом перевірка виявила завищення вартості робіт на 282 тис грн., за що Зарешнюк отримав два роки умовно і заборону протягом півтора роки займати керівні посади.

До того ж, у вироку від 2013 року місцем роботи Зарешнюка вказувалося «Буд-Енерго-Стандарт», де він займав посаду головного інженера.

Залиште відповідь