Водники закупили антрацит у фірми, яку АМКУ впіймав на тендерній змові
26.09.2015   //   120 Переглядів

Чаплинське управління водного господарства Держкомводгоспу України (Херсонська область) 11 вересня уклало з ПП «Мирненський паливний склад» угоду про постачання вугілля на суму 134 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 48 тонн антрацитового вугілля марки АС (6-13) по ціні 2 300 тис грн. Це середня ціна на таку марку вугілля в Україні.

Єдиним конкурентом «Мирненського паливного складу» по цьому лоту було новокаховське ПП «Деметра-2009», яке пропонувало продукцію по 2 870 грн./т. Через дорожчу пропозицію цей лот вона програла, але стала переможцем торгів по постачанню іншої марки антрацитного вугілля – АМ (13-25). Фірма поставить 50 т палива на 150 тис грн. по 2 990 грн./т.

Нагадаємо, 8 вересня 2015 року рішенням Адміністративної колегії Херсонського обласного територіального відділення АМКУ на ПП «Мирненський паливний склад» було накладено штраф за узгодження пропозицій під час проведення тендерних торгів.

ПП «Мирненський паливний склад» створено у жовтні 2012 року, керівником є Олександр Карпов. Підприємство зареєстровано в Каланчацькому районі Херсонської області, приблизно за 35 кілометрах від кордону з Кримом. У липні 2015 року управління внутрішнього аудиту Херсонської обладміністраціївстановило, що у ПП «Мирненський паливний склад» працює дві людини з місячним фондом заробітної плати в 2750 гривень. При цьому фірма отримала найбільше замовлень від бюджетних організацій регіону на постачання антрацитового вугілля. Сьогодні весь видобуток палива антрацитових марок знаходиться на окупованих територіях Донбасу.

Залиште відповідь