- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Завод ідеолога ЛНР ввігнав у борги луганський університет, що переїхав в Україну

У Києві почала працювати компанія «Маршал ТД», що просуватиме продукцію заводу трубопровідної арматури «Маршал» спонсора «Луганської народної республіки» Сергія Горохова. Про це пише Олександр Наконечний у «Діловій столиці» [1].

Завод трубопровідної арматури «Маршал» одне із найбільших промислових підприємств, що працює на окупованій території Луганської області. З вересня цього року луганський завод почав переводити свою дебіторську заборгованість на столичну фірму – «Маршал ТД».

Нещодавно за рішенням Господарського суду Харківської області «Маршал ТД» став новим кредитором Луганського національного медичного університету на суму майже 0,5 млн грн.

Як пише автор, таким чином основні власники заводу – екс-нардеп від Партії регіонів Сергій Горохов і його партнер Микола Дробишевський фактично легалізують свій бізнес в Києві.

Фірма «Маршал ТД» записана на сина Миколи Дробишевського – Андрія. Судячи з назви вона претендує на роль торгового дому однойменного підприємства. У Росії з 2008 року працює ідентична структура (ТОВ «ТД Маршал»), що просуває вироблені луганським заводом запірні крани.

Сергій Горохов вважається людиною з орбіти екс-губернатора Луганщини і колишнього очільника фракції Партії регіонів у Верховній Раді – Олександра Єфремова.

Після падіння режиму Януковича Горохов став одним із ідеологів сепаратизму на Донбасі, у зв’язку з чим минулого року Генпрокуратура почала розслідування за фактом закликів до зміни державного кордону. Йдеться про виступи Горохова за круглим столом у Москві, де він разом із Єферемовим підтримав сепаратистський референдум у Луганську і закликав РФ «переходити від політичних заяв до конкретних дій».

Ще будучи народним депутатом (його повноваження закінчились у листопаді 2014 р.), Сергій Горохов перебрався до Москви. В Росії Горохов зі своїм партнером Дробишевським зареєстрували ТОВ «Воронезький завод трубопровідної апаратури «Маршал». Керівництво луганського заводу тоді заявило, що йдеться тільки про додатковий виробничий майданчик на території індустріального парку у Воронежі. Водночас, як припускає Наконечний, є вірогідність, «Маршал ТД» був задуманий як компанія, відповідальна за просування в Україні продукції саме воронезького заводу.