Заступник Добкіна повторно виграв 8 мільйонів на спортзал у Вовчанську
18.09.2015   //   116 Переглядів

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 8 вересня уклав угоду з ТОВ «Строй Інжініринг Девелопмент» щодо будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу у місті Вовчанську Харківської області вартістю 8,30 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи планують виконати до кінця 2016 року.

Планується побудувати двоповерховий спортзал та облаштувати інженерними комунікаціями.

ФОК планували побудувати ще 2012 році, тоді ж провели торги. Переможцем стало також ТОВ «Строй Інжініринг Девелопмент» , але вартість будівництва оцінили в 9,51 млн. грн. Роботи повністю виконані не були. Нині тендер проведено вже на відкорегований план будівництва.

У травні 2015 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко заявив ЗМІ, що будівництво ФОК у Вовчанську є в затверджених проектах, а на його закінчення потрібно 5,9 млн. грн.

Варто відзначити, що очікувана вартість будівництва, яку вказав Департамент, була 9,20 млн. грн.

На момент створення фірми «Строй Інжінірінг Девелопмент» в 2006 році до складу її засновників входив Євген Савін, нині депутат Харківської міськради від Партії регіонів. В 2010 році його призначили заступником голови Харківської ОДА, де він працював до 2014 року. Його частку в компанії було перереєстровано на Вікторію Савіну. Вона, а також Олександр Спесивий, Юрій Деркачов і Ігор Дакалін входили до складу засновників «Строй Інжінірінг Девелопмент» до квітня 2011 року, згодом компанію було перереєстровано на Петра Журбу. Саме з того моменту компанія почала вигравати тендери, отримавши будівельні підряди в Харківській області за часів президентства Віктора Януковича на 72,44 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми Журби було ТОВ «Стальконструкція ЛТД». Це підприємство заснована ТОВ «ХСУ № 127», власниками якого є Леонід Костюков, Микола Мєлєнцов і Андрій Константинов. Їх пропозиція була на 74 тис грн. дорожча.

Нагадаємо, що у вересні ТОВ «Строй Інжінірінг Девелопмент» уклало угоду з Департаментом щодо будівництва фызкультурно-оздоровчого комплексу у Первомайському.

Тоді також єдиним конкурентом була «Стальконструкція ЛТД», а їх пропозиція відрізнялась менш ніж на 0,001%.

Залиште відповідь