- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Запорізька ОДА своєю бездіяльністю допомогла повернутися у бізнес фірмі Анісіма

Господарський суд Запорізької області зобов’язав місцеву облдержадміністрацію поновити договори ТОВ «Альянс-авто» на пасажирські перевезення на обласних маршрутах. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» [1] з посилання на  рішення [2] суду від 18 серпня.

Починаючи з червня 2015 року чиновники провели перевірки низки маршрутів, які обслуговувало ТОВ «Альянс-авто». При цьому було виявлено ряд порушень – від відсутності в салоні списку пільговиків і до несанкціонованої заміни автобусів «Богдан» на Mercedes Sprinter  чи виїзду в позаурочний час.

Про виявлені порушення ОДА повідомила перевізника відповідними листами, після чого в односторонньому порядку розірвала угоди. Однак «Альянс-авто» звернулося до суду з вимогою визнати дії чиновників незаконними і відновити роботу на маршрутах.

Суд визнав, що місцева влада не має права в односторонньому порядку розривати угоди з автоперевізниками, бо згідно із законодавством, це можна зробити тільки в судовому порядку, якщо інші способи не передбачено самим договором. Також суд сказав, що для початку перевізника можна було попередити про необхідність усунути порушення, чого не було зроблено.

Крім того, юристи ОДА не надали суду актів виконаних перевірок, а тому суддя визнав факти порушень недоведеними.

Крім того ОГА дорікнули, що перевізнику не залишили можливості усунути виявлені порушення.

Одним з співвласників ТОВ «Альянс-авто» є Сергій Котляров, який за зізнанням В’ячеслава Анісімова – брата колишнього «смотрящего» Євгена Анісімова, є їхнім родичем. Саме через Котлярова та інших наближених осіб Анісімов контролює [3] три чверті ринку обласних перевезень в Запорізькій області.