- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Комунальники відхилили дешевші пропозиції щоб заплатити новачку 11 мільйонів за ремонт тепломереж в Кіровограді

Кіровоградське комунальне підприємство «Теплоенергетик» планує до кінця наступного тижня підписати договорі ПП «Осмос-Буд» на реконструкцію теплових мереж вартістю 10,54 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Підприємство проведе реконструкцію теплових мереж від будівлі ТЕЦ до вул. Київської у місті Кіровограді, проклавши понад кілометр трубопроводу. Роботи будуть виконані протягом 2015-2016 років.

В торгах конкурсі крім ПП «Осмос-Буд» взяли участь ще п’ять підприємств, але пропозиції чотирьох з них були відхилені.

Так, пропозицію ТОВ «СУ 630» у 8,88 млн грн. було відхилено з причини завершення строку дії ліцензії на виконання подібних робіт. Пропозицію ТОВ «Арталекс» в 8,39 млн грн. відхилили через відсутність в поданих документах інформації щодо наявності антикорупційної програми та уповноваженого з антикорупційної програми, а також через відсутність інформації про наявність дорожніх катків, котрими підприємство планувало виконувати частину робіт.

Ще одна дешевша, ніж у переможця торгів, пропозиція від ТОВ «Кіровограджилстройв 10,49 млн грн. була відхилена через невідповідність формі замовника ряду довідок. Крім того, підприємство не надало інформації про наявність деякого обладнання, яке було потрібне для виконання робіт.

Найдорожча пропозиція від ПП «Проф-Буд Тех» була відхилена через відсутність підпису на ціновій пропозиції, відсутність в довідці інформації про наявність у працівників відповідної кваліфікації та про стаж їх роботи.

Таким чином, єдиним конкурентом ТОВ «СУ 630» мало залишитися ПП «Камелот – 3000» колишнього керівника міської організації Партії регіонів Олександра Кокоша. Пропозиція його підприємство була нижчою на 0,2 млн, ніж у переможця. Але в документах конкурсних торгів сказано, що питома вага ціну в оцінці пропозицій складає 75%. Іншим важливим критерієм були строки виконання робіт, питома вага яких в оцінці пропозиції складала 25%.

Засновником та кінцевим власником ПП «Осмос-Буд» зі статутним капіталом у 1000 грн. є мешканець Кіровограда Олег Данілов. Керівником підприємства – Роман Рабдєв. Він колишній відмінник Державної льотної академії України, нагороджений стипендією президента України,.

Умовами конкурсу передбачено, що угода про реконструкцію теплових мереж в Кіровограді буде підписана до 19 вересня. «Вісник державних закупівель» не містить даних про раніше отримані «Осмос-буд» державні замовлення, хоча фірма під назвою «Осмос» була зареєстрована Ларисою Засікан ще в 1994 році.