Депутати відмовили монастирю УПЦ МП в землі на Херсонщині через побоювання сепаратизму
09.09.2015   //   111 Переглядів

Червономаяцька сільська рада відмовила Свято-Григорівському Бізюківому чоловічому монастирю (УПЦ МП) в затвердженні проекту землеустрою для відведення земельної ділянки в постійне користування площею близько 7 га.

Про це пише інтернет-видання «Херсонська правда».

У листопаді 2012 року рішенням Червономаяцької селищної ради Бізюківому монастирю було дано дозвіл на розробку документації щодо відведення земельної ділянки в постійне користування. Причиною для отримання землі в приватну власність монастир вказав розташування на ній нерухомості, що йому належала.

21 серпня 2015 року на сесію сільради було винесене питання по передачі землі монастирю. Але депутати в приватизації землі відмовили. За їх словами, проект землеустрою ділянки мав чисельні недоліки та помилки і на момент прийняття рішення про відведення земельної ділянки керівництво монастиря на ній почало самовільне будівництво муру, захоплюючи територію дитячого майданчика. Тому депутати не тільки відмовилися затвердити техдокументацію, а і скасували своє рішення про надання дозволу на її розробку.

Крім того, за словами голови правління Херсонської обласної ГО «Регіональна рада підприємців» Федіра Базуліна, на рішення депутатів вплинуло їх побоювання, що монастир може використати свою територію для підтримки прихильників сепаратизму.

Земельна ділянка на якій знаходиться Свято-Григорівський Бізюків чоловічий монастир знаходиться в землях Червономаяцької сільської ради на узбережжі річки Дніпро. Договорів оренди чи приватизації з монастирем заключено не було.

Свято-Григорівський Бізюків чоловічий монастир було засновано у 1872 році і належить до Московського патріархату. Головою монастиря є Архімандрит Феодосій, в миру Василь Петрусь.

Голова Червономаяцької селищної ради є член партії «Єдиний центр» Олександр Вороний.

Залиште відповідь