- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Кому належать ринки Херсона

rh [1]Керівник російського культурного центру, «смотрящий» екс-мера та люди з бурхливим минулим з «ліхіх 90-х» – під їх контролем сьогодні міські базари.

Ринки«Центральний», «Дніпровський»

Найбільшим ринком Херсона є ринок «Центральний», який обслуговує Херсонська обласна спілка споживчих товариств. Керівником спілки з 2011 року є колишній кандидат [2] в депутати до Херсонської обласної ради від партії «Самопоміч» Валерій Шахунов. Директором ринку «Центральний» є член [3] виконавчого комітету Херсонської міської ради, полковник [4] міліції у відставці Олександр Юсіфов.

олександр-юсіфов [5]

Діяльність найбільшого ринку Херсону контроліє міліціонер Олександр Юсіфов.

Спілці належить ще один херсонський ринок з категорії крупних – «Дніпровський». Багато років ним керує батько [6] колишнього першого віце-губернатора Херсонської області Єгора Устінова – Олександр Устінов. Єгор Устінов довгий часпрацював [7] на різних владних посадах в Херсонській області, в його біографії вказано, що народився він в Горлівці Донецької області.

Загальна площа ринків, які обслуговує спілка, становить 59,65 тис кв м.

Ринки «Автомобільний», «Будівельний», «Железнодорожний», «Овочевий»

Найбільшу кількість ринків – чотири (загальною площею 52,39 тис кв м), обслуговує херсонське ТОВ «Комерційний центр «Авалон», засноване у 1998 році. Товариство належить Миколі Подпалому разом з двома синами Дмитром та Артемом. Співвласниками фірми є Едуард Джига, Володимир Сеннік та Олександр Сімеонов. Останній – директор ринку «Железнодорожний».

Інші ринки особисто очолює голова сім’ї Подпалих, який веде непублічне життя.

Ринок «Шуменський»

володимир-шпинда [8]

Володимир Шпинду засудили за вбивство партнера, з яким він володів “Шуменським” базаром.

Управляє ринком площею 4,3 тис кв м ТОВ «Шуменський ринок», яке працює тут з 1997 року. Засновником ринка був Ігор Пантала, кого булозастрелено [9] у 2006 році. Тепер його дружина Людмила Пантала є керівником і співвласником фірми. Також у списках співвласників товариства є керівник ПП «Стеліт» Дмитро Кравченко, який має спільний бізнес з Панталою в ТОВ «Валдіс».

Взагалі, Кравченко це давній товариш вбитого Пантали, вони разом починали займатися ринком в середині 90-х. Третім їх партнером був екс-президент боксерського клубу «Херсон». Саме його визнали замовником вбивства Пантали та засудили [9]до довічного ув’язнення.

Ринок «Таврійський»

ТОВ «Південь сільгосптехвідродження» обслуговує ринок «Таврійський» площею 7,37 тис кв м. Товариство належить Юрію Рапчуку та сім’ї Гречко – Олексію та Людмилі. Олексій Гречко також є керівником і засновником ТОВ «Цитрін», а Людмилі Іванівні належить ТОВ «Південна медична база «Медтехлаборхімліки».

Керівником ринку «Таврійський» є Олексій Гречко. Він також є співзасновником херсонської обласної паланки міжнародної громадської організації «Козацтво запорізьке».

Ринок «Житлоселище»

Ринок займає площу в 6,34 тис кв м в однойменному районі Херсону. Обслуговуванням ринку займається ТОВ «Унікум ЛТД». Співвласниками цього підприємства є Ірина та Володимир Руссалови. В ЗМІ згадується, що мешканець Херсону з таким ПІБ раніше був [10] засуджений за вимагання.

Іншими співвласниками ТОВ «Унікум ЛТД» є Лілія Радіневич, Жана Андрющенко, Віра Караваєва, Світлана Харченко, Володимир Воробйов та Євген Попов разом з сином Ігорем Поповим. Ігор Євгенович у 2010 році став [11] депутатом Комсомольського району Херсонської області від «Батьківщини». Працює в ТОВ «Унікум ЛТД» з 1997 року.

Директором ринку і підприємства є Євген Попов.

Ринок «Північний»

ТОВ «Комерційний центр» займається обслуговуванням ринку «Північний», який займає площу 6,71 тис кв м. Власниками підприємства є Антоніна Макарова, його бухгалтер [12] Лідія Пуценко, директор [13] компанії «Тренинг групп» Юрій Мельничук та Антон Царьок. Антон Володимирович став керівником ТОВ «Комерційний центр» в листопаді 2014 року, замінивши на цій посаді свого тестя [14] Михайло Слуцького, який є директором ринку «Північний».

Ринок «Острів»

Ринок займає площу 4,18 тис кв м, ним управляє ТОВ «Ліка-південь», яке заснували у 2012 році Дмитро Геращенко і Віталій Лемець. Останній є керівником ринку і підприємства.

Ринок «Дружба»

Ринок займає площу 16,20 тис кв м. і має неофіційну назву «Старт» по однойменному спортивному комплексу, на території якого (та поруч з ним) розміщується. З 1994 року на ринку веде справи ПрАТ підприємство «Дружба». Фірма отримала [15] територію спорткомплексу в оренду.

Сьогодні торгівельні місця розташовані прямо на футбольному стадіоні «Старт», який місцева влада вже декілька разів обіцяла забрати в комунальну власність для подальшої реконструкції.

Власником і керівником підприємства «Дружба» є Валерій Дружинський.

Ринок «ХБК»

медведєв [16]

Російські цінності в Херсоні просуває власник ринку “ХБК” Роман Медведєв

Площа ринку «ХБК», який знаходиться біля торгівельного комплексу «Fabrika» та будівель ВАТ «ХБК», складає 2,35 тис кв м.

Власником ринку є ТОВ «Світ М», яке заснувавчлен [17] виконкому Дніпровської районної ради у місті Херсон, голова ХОГО «Російський культурний центр» Роман Медведєв разом з сином Андрієм.

Старший Медведєв є керівником підприємства і ринку.

Херсонський комунальний ринок

Міський комунальний ринок, розташований на Привокзальній площі, займає територію 6,05 тис кв м. МКП «Херсонський комунальний ринок» з 2007 року. Засновником підприємства є Херсонська міська рада.
Керує ринком Олександр Питомець, якого в місцевих ЗМІ називали [18] «сотрящим» екс-мера Херсона Володимира Сальдо та вказували на наявність в нього судимостей.

Ігор Ухварін, “Наші гроші. Регіон”