- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Порошенківці» з оточення Юри Єнакіївського та Януковича завісили Краматорськ саморекламою на пільгових умовах

донбас-фото [1]Громадянська спілка «Донбас» станом на початок липня 2015 року стала лідером з кількості розміщеної соціальної реклами на вулицях Краматорська. Про це йдеться у відповіді в.о. заступника міського голови Краматорська Сергія Гончаренко на інформаційний запит «Наших грошей».

Згідно з цим документом, реклама «Донбасу» почала з’являтися наприкінці травня. Тоді було розміщено відразу 9 рекламних плакатів на центральних вулицях міста.

В червні організація розмістила інформаційних 28 об’єктів. В той же час Служба безпеки України отримала дозвіл на розміщення 6 об’єктів соціальної реклами. Мова йде про борди, на яких СБУ агітувала повідомляти її про побутових сепаратистів.

У відповіді Краматорської міськради сказано, що соціальна реклама розміщена на пільгових умовах за рахунок рекламних агентств. Насправді, ніякої соціально важливої інформації на цих бордах «Донбасу» не розміщувалося – на них було зображено лише логотип громадського руху.

За даними реєстраційної служби, повна назва громадської спілки – «Програма сприяння відродженню та інтеграції сходу України «Донбас». ЇЇ засновниками є громадські організації «Донець» та «Екоклуб Луганщина». Офіційним керівником цього об’єднання є Олександр Зіновкін.

На сайті «Донбасу» вказано [2], що головою опікунської ради об’єднання є народний депутат з фракції «Блока Петра Порошенко» БПП Олег Недава. Раніше він керував [3] підприємствами, які знаходилися під контролем екс-нардепа Партії регіонів Юрія Іванющенка (Єнакієвського).

Секретарем опікунської ради організаці є Артур Герасимов. Він також народний депутат з фракції БПП та фактичний керівник Донецької обласної організації цієї політичної сили. За даними народного депутата Тетяни Чорновіл (Народний фронт), охоронцем Герасимова довгий час був один з лідерів проросійських бойовиків Ігор Безлер.

Офіційний керівник спілки «Донбас» Олександр Зіновкін був менеджером на підприємствах Руслана Циплакова, який був другом загиблого Віктора Януковича-молодшого.